Forza Horizon 2 komt dit jaar naar Xbox 360 en Xbox One | Gamer.nl

Forza Horizon 2 komt dit jaar naar Xbox 360 en Xbox One | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Playground Studios ontwikkelde de eerste Forza Horizon-game en werkt samen met Forza Motorsport 5-ontwikkelaar Turn 10 Studios aan de nieuwe game. De Xbox One-versie gebruikt dezelfde techniek als Forza Motorsport 5 terwijl de Xbox 360-versie gemaakt wordt door Sumo Digital op basis van de techniek van het eerste deel.

Forza Horizon 2 speelt zich af in Zuid-Europa en draait om een muziekfestival waaruit verschillende race-events voortvloeien. Voor het eerst in de raceserie is er een weersysteem aanwezig. Daarnaast wordt het Drivatar-systeem, het zelflerende A.I-systeem, uit Forza 5 gebruikt in de nieuwe game. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou