Fortnite zorgt voor ophef door negeren eigen beleid

Fortnite zorgt voor ophef door negeren eigen beleid

De keuze van Epic Games om een outfit uit een eerdere Battle Pass opnieuw te verkopen in Fortnite, heeft voor ophef gezorgd. De content in de Battle Pass van het spel wordt namelijk geadverteerd als 'exclusief', wat nu niet meer het geval is.

Epic Games heeft voor ophef gezorgd bij spelers door een Summer Drift-outfit uit brengen in Fortnite, welke aangeschaft kan worden in de digitale winkel van het spel. De outfit, welke 1.500 V-bucks oftewel 15 euro kost, is namelijk een nieuwe versie van een cosmetisch item dat in seizoen 5 van Fortnite beschikbaar was in de Battle Pass, wat betekent dat Epic haar eigen beleid negeert.

Dat spelers boos zijn op de keuze van Epic om een nieuwe versie van de outfit uit te brengen, komt omdat de content in de Battle Pass van Fortnite wordt geadverteerd als 'exclusief', wat inhoudt dat de items niet op een andere manier vrijgespeeld kunnen worden. Bovendien is in de veelgestelde vragen in-game te lezen dat de items alleen tijdens het huidige seizoen van de pas te verdienen zijn en daarna 'niet meer verkrijgbaar' zijn. Dit zou dus moeten betekenen dat de outfit uit seizoen 5 niet meer opnieuw beschikbaar wordt gesteld, zoals dat nu wel het geval is.

Hoewel Epic Games in het verleden al vaker nieuwe versies van oude outfits heeft uitgebracht, is dit de eerste keer dat de outfit oorspronkelijk alleen verkrijgbaar was in de Battle Pass. Spelers zijn dan ook bang dat dit de deuren opent voor Epic om in de toekomst vaker oude content uit Battle Passes opnieuw uit te brengen, ondanks dat ze beloofden dit niet te doen. Toch zijn er ook spelers die blij zijn met de mogelijkheid om alsnog een outfit te kunnen kopen waar ze eerder niet de kans toe kregen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Cash money doekoe jongee, wat een gape gieren heel dat Epic... Als ze echt ballen hebben en ze zijn oprecht boos stoppen ze gewoon met spelen toch?

0

@KratosFever ik las het woordje gape met een amerikaanse stem, maakt de zin wel wat apparter

0
test

Blijf het bizar vinden, die prijzen voor een cosmetisch item.

0

@CroniC Blijf het bizar vinden dat mensen er geld aan uitgeven.

0

Aanbevolen voor jou