Epic verwijdert politieauto's uit Fortnite

Epic verwijdert politieauto's uit Fortnite

Na de start van het nieuwe seizoen in Fortnite zijn plotseling alle politieauto's in de game verdwenen. Ontwikkelaar Epic Games heeft geen officiële reden voor het verwijderen gegeven

Volgens een bron van The Wall Street Journal (WSJ) zijn de politieauto’s verwijderd vanwege de moord op George Floyd door een politieagent. Epic Games heeft daar zelf geen uitspraak over gedaan. De bron van WSJ laat weten dat Epic Games geen politiek statement wil maken, maar juist voorzichtig en bedachtzaam met de situatie om wil gaan.

Fortnite

Epic Games lijkt inderdaad onder de radar te willen blijven met deze verandering aan de game. Uiteindelijk begon het spelers op te vallen dat er sinds het nieuwe seizoen geen politieauto’s meer te vinden waren, ook niet in de creative mode.

Dat Epic Games de verwijdering van politieauto’s niet heeft aangekondigd, zou passen bij wat CEO Tim Sweeney eerder dit jaar over politiek en games heeft gezegd. “Als een game met politieke of sociale situaties aan de haal gaat, dan moet dat vanuit het hart van de ontwikkelaars komen en niet van de marketingafdeling om er winst uit te halen”.

Tot dusver is Epic Games nog niet met een officieel statement gekomen omtrent de verwijdering van de voertuigen.

Fortnite Chapter 2 Season 3 is 17 juni begonnen. In dit seizoen is het Fortnite-eiland onder water gelopen en dat was het juiste moment om een nieuwe superheld aan de game toe te voegen: Aquaman.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Dit vind ik eigenlijk geen goede zaak, alsof alle politieagenten zoiets doen. Het imago van de politie daar heeft al een zware klap gekregen omdat de kleine groep het daar verpest heeft voor de rest. Waarom nu alle politie auto's weghalen? zodat men ingame niet gaat rellen tegen de politie? of omdat men nu geen politie om zich heen wil hebben om er aan herinnert te worden?

0
test

@HunterSeeker Tenzij ze het doen omdat players anders alle politieautos gaan mollen, en daar leuk mee gaan doen.

0
test

En ook Epic doet vrolijk mee aan de polarisering van de samenleving. Walgelijk.

0

Aanbevolen voor jou