Fortnite verliest positie als meest bekeken game op Twitch

Fortnite verliest positie als meest bekeken game op Twitch

Fortnite is ingehaald als meest bekeken game op Twitch door League of Legends. Het afnemende succes van het spel heeft mogelijk te maken met de lage kijkcijfers van populaire Fortnite-streamer Ninja.

The Esports Observer heeft haar data gepubliceerd over de meest bekeken games op Twitch in de eerste helft van 2019. Uit de data blijkt dat Fortnite, in tegenstelling tot vorig jaar, niet meer op eerste plek staat. Sterker nog, de kijkcijfers van het battle royale-spel zijn zelfs gedaald ten opzichte van vorig jaar.

Fortnite is ingehaald als best bekeken game door League of Legends, dat in de periode van 1 januari tot en met 30 juni in totaal meer dan 512 miljoen uur is bekeken op Twitch. Fortnite volgt op de tweede plek met 465 miljoen kijkuren, terwijl de top drie compleet wordt gemaakt door Grand Theft Auto 5. De laatstgenoemde game is tot nu toe iets meer dan 269 miljoen uur bekeken in 2019, mede door de stijgende populariteit van roleplaying-servers.

Waar Fortnite in de eerste helft van vorig jaar nog 531 miljoen uur werd bekeken, is dit aantal nu met 66 miljoen afgenomen. De dalende kijkcijfers van het spel hebben mogelijk te maken met het afnemende succes van Ninja, een van de populairste persoonlijkheden op Twitch. In vergelijking tot de eerste zes maanden in 2018, is de Fortnite-streamer het afgelopen half jaar maar liefst 100 miljoen uur minder bekeken.

Bekijk hieronder een overzicht van de games met de meeste kijkuren op Twitch in de eerste helft van 2019:

League of Legends - 512,3 miljoen
Fortnite - 465 miljoen
Grand Theft Auto 5 - 269,1 miljoen
Dota 2 - 237,1 miljoen
Apex Legends - 181,4 miljoen
Counter-Strike: Global Offensive - 178 miljoen
Overwatch - 127,3 miljoen
Hearthstone - 120,7 miljoen
World of Warcraft - 118,5 miljoen

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Kom door de explosie van het auto-chess genre dat dota 2 en League nu hebben. Gek genoeg nog niks over gelezen hier of het is me voorbij gelopen

0
test

Toch wel treurig en enerzijds ook gevaarlijk, dat het succes van een game zo kan afhangen van een bekende streamer.

0

@Baukereg het is niets meer dan ingekochte zendtijd imho. allemaal gefabriceerde populariteit

0
test

@casualkiller Van Apex Legends is dat bekend dat dit zo was. Maar van Fortnite wist ik dat niet. Heb je dit ergens gelezen?

0

@casualkiller klopt. De ondergang van de vooruitgang ook. Internet sloopt de mens. Dit is daar een voorbeeld van.

0
test

@Baukereg Fortnite heeft Ninja helemaal niet nodig? Uiteindelijk gaat het om de maandelijkse spelers, niet twitch viewers.

0

Aanbevolen voor jou