Nieuws
Fortnite Season 8 skins

Fortnite-update maakt cross-play standaard op PS4 en Xbox One

Switch-spelers nu gecombineerd met mobiele spelers

Geschreven door Ralph van Dodewaard op
Met een nieuwe Fortnite-update worden spelers van de PS4 en Xbox One verplicht om samen te spelen. Ook worden Nintendo Switch-spelers vanaf nu verbonden met mobiele gebruikers op Android en iOS.

Sinds de lancering van Fortnite: Battle Royale is het mogelijk om samen te spelen met gebruikers van andere consoles. Hoewel dit in het begin niet de bedoeling was en weer uitgeschakeld werd, besloot Sony later toch toe te geven aan de kritiek van spelers en cross-play mogelijk te maken met de PlayStation 4-versie van het spel. Vandaag krijgt Fortnite een nieuwe update, waarin een aantal veranderingen worden gemaakt aan de cross-play-functionaliteit.

Met de Fortnite-update van vandaag worden spelers op de PlayStation 4 en Xbox One standaard verplicht aan elkaar gekoppeld in de battle royale-modus. Als spelers liever alleen verbonden worden met tegenstanders op dezelfde console, hebben ze de keuze om uit dit systeem stappen. Echter kunnen deze spelers dan alleen deelnemen aan de Creative Mode en de Playground-modus, en dus niet aan andere modi.

Ook voor de Nintendo Switch zijn er veranderingen op het gebied van cross-play. Waar spelers op deze console namelijk voorheen werden gekoppeld aan PS4- en Xbox One-spelers, zit de Switch vanaf nu in dezelfde matchmaking-groep als mobiele gebruikers op Android en iOS. Ontwikkelaar Epic Games verwacht hiermee dat zowel spelers op de Switch als op mobiel een betere speelervaring hebben.

Naast de veranderingen aan cross-play voegt de nieuwe update ook het Baller-voertuig toe aan Fortnite en worden automaten, die items en wapens kunnen geven, aangepast. Verder wordt de tijdelijke spelmodus The Getaway geïntroduceerd, waarin spelers een juweel moeten vinden en deze als eerste proberen af te leveren op een punt. Bekijk hier alle patchnotes.

Fortnite is te spelen op Android, iOS, pc, PS4, Switch en Xbox One.

Dit artikel delen:

Lees meer

Google plaatst teaser voor 'toekomst van gaming' Respawn reageert op gelekte Battle Pass Apex Legends
0

Reacties op: Fortnite-update maakt cross-play standaard op PS4 en Xbox One

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.