Fortnite klaagt tester aan voor Chapter 2-lek

Fortnite klaagt tester aan voor Chapter 2-lek

Fortnite-tester Lucas Johnston wordt aangeklaagd door Epic Games, zo meldt Global News. Hij heeft mogelijk screenshots van Chapter 2 gedeeld.

De screenshot schijnt gedeeld te zijn via het Fortnite Competitions-forum op 12 september, waarna Johnston werd ontslagen bij Epic Games. Het bedrijf klaagt de tester aan op basis van contractbreuk, hij heeft volgens de Fortnite-ontwikkelaar “zeer vertrouwelijke informatie” gelekt.

De screenshot schijnt gemaakt te zijn op 30 augustus en twee weken later gedeeld via het forum. Dit is ruim een maand voor het zwarte gat de spelwereld opslokte en het wachten op Chapter 2 begon. Global News meldt dat Epic Games het volgende heeft gezegd in de aanklacht: “Omdat de creatieve projecten die door de eiser zijn gemaakt een lange periode tussen het begin van hun concept en hun commercialisering vereisen, is vertrouwelijkheid tijdens het gehele proces van essentieel belang om haar gebruikers innovatieve producten aan het front van de videogametechnologie-industrie te bieden.”

Na intern onderzoek schijnt de lek terug getraceerd te zijnnaar Lucas Johnston, ook is er mogelijk via de beveiligingscamera’s te zien dat Johnston de screenshot nam. Het juridisch document van de aanklacht meldt tevens dat Johnston heeft toegegeven dat hij de screenshot heeft gemaakt en naar zichzelf te hebben gemaild. Het Amerikaanse gamebedrijf eist 85.000 dollar voor het verbreken van het geheimhoudingscontract. Dit is de derde keer dat een rechtszaak is gespannen met betrekking tot een lek van Chapter 2, zo meldt een Epic-medewerker bevestigd dit aan Global News.

Er is verder nog geen informatie over het verloop van de rechtszaak.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Beetje triest dat ontslag kennelijk nog niet genoeg is voor Epic... pretenties allejezus.

0
test

@oropher sorry hoor, maar je ondertekent een NDA, en daar staan dit soort bepalingen gewoon in. Dit is gewoon zakelijk, en er is contractbreuk gepleegd.. welkom bij de echte wereld.

0
test

@SuperDre Vind je jezelf nou stoer? Het is gewoon triest dat ze de persoon nog gaan vervolgen voor 82000 dollar, terwijl het voldoende is om iedere samenwerking te stoppen. Echte wereld, dit is gewoon een trap na geven, dat doen van die sloebertjes met petjes op bij het uitgaan.

0

Aanbevolen voor jou