Nieuws
Fortnite

Fortnite seizoen 5 gaat vandaag van start

Wat kunnen we leren van de gebeurtenissen in seizoen 4?

Geschreven door Pablo Bool op
De servers voor Fortnite zijn momenteel offline. Later vandaag zullen deze weer online gaan. Maar wat gebeurde er ook alweer tijdens de introductie van seizoen 4 en wat kunnen we hiervan leren wat seizoen 5 betreft?

Lees ook: Epic Games lanceert seizoen 5 voor Fortnite: Battle Royale met alle details over het nieuwe seizoen

Seizoen 4

Seizoen 4 introduceerde zich ook op een aparte manier. Zo was er een komeet onderweg die spelers in de lucht zagen zweven vlak voor de start van het nieuwe seizoen. Allerlei theorieën gingen de rondte. Zo was de map van Fortnite vergelijkbaar met die van Polen en werd Tilted Towers gerelateerd aan Poznań. Als theorie hadden spelers bedacht dat Tilted Towers door een komeet van de kaart wordt gevaagd als symbool van de scheiding tussen Poznanski's Epic Games Poland en Epic Games.

Tilted Towers was uiteindelijk niet de dupe van de komeet. In plaats hiervan werd Dusty Depot werd van de kaart weggevaagd. Het plaatsje was veranderd in een krater, waar een onderzoekscentrum werd neergezet. De krater liet een aantal alien-achtige stenen achter die spelers konden consumeren, waardoor de zwaartekracht afnam en ze erg hoog konden springen.

Poznan fortnite

Portaal

Zaterdagavond 30 juni was er al een soort eind aan Seizoen 4 ontstaan. Om 19.30 uur werd er die avond vanuit de raketbasis in Villain Lair een raket gelanceerd in de map van Fortnite: Battle Royale. In een potje spraken mensen zelfs af elkaar even niet te vermoorden, om zo gezamenlijk naar de raketlancering te kijken.

De raket werd leek recht op Tilted Towers af te gaan. Net voordat deze in kon slaan was er een grote flits te zien. De raket verdween uit het niets en Tilted Towers was nog intact. Even later verscheen de raket een stuk verder weer in de lucht. Daarna ontstond een grote scheur in de lucht. Wat de raket de Fortnite-map heeft aangedaan is nog steeds onduidelijk, maar het veroorzaakte een portaal dat vele objecten doet verdwijnen.

Fans speculeerden ook dat de plotselinge flits iets te maken had met de The Flash en een crossover met de superheld. De flits had namelijk veel weg uit een scène van de Netflix-serie.

Objecten verdwijnen en verschijnen

Na de barst in de lucht ging het van kwaad tot erger en verdwenen er objecten uit de fictieve wereld van Fortnite. De Durrr Burger-hamburger verdween opeens, maar ook een motel-bord was opgeslokt door de scheur.

Niet verdwenen er alleen constructies, bepaalde objecten verschenen ook abrupt. Zo stond er plots een koets voor de neus van een speler en is er een anker te vinden die volgens Reddit-gebruikers uit het oude Griekenland moet komen.

Daar bleef het niet bij want het marketing-team van Fortnite dacht dat het wel leuk zou zijn om verdwenen objecten in de echte wereld te laten verschijnen. Zo was de Durrr Burger-hamburger te vinden in een woestijn in Californië en werd er een piñata Llama geplaatst in een telefooncel in London.

Llama london Fortnite

Tweets verwijzen naar geschiedenis-thema

Na al deze verdwijningen en verschijningen is het officiële Twitter-kanaal van Fortnite volop aan het teasen. Zo plaatsten ze laatst een afbeelding van een katachtig masker en wat lijkt op een portaal dat hiervoor vaak verscheen in de Battle Royale-modus. Het masker heeft veel weg van een Japans Kitsune-masker. Kitsune is het Japanse woord voor vos en het masker in kwestie werd gebruikt voor Noh-, Kyogen-, Bunraku-, en Kabuki-toneelvoorstellingen. Al deze stijlen waren prominent tijdens verschillende tijdperken en op verschillende locaties in Japan.

Vervolgens werd er een bijl door het officiële Fortnite-kanaal getweet. Eentje die veel weg heeft van de Noordse mythologie. Een Japans Kitsune-masker en de bijl hebben vooralsnog niet veel met elkaar te maken, behalve dat ze allebei naar een bepaald tijdstip in de geschiedenis verwijzen.

Mogelijk gaat Epic iets doen met een geschiedenis-thema, waar verschillende tijdperken in voorkomen. Wat we kunnen leren van seizoen 4 is dat dat er waarschijnlijk niks gaat gebeuren met Tilted Towers. Dit is en blijft een grote troefkaart van Epic Games die ze niet snel zullen weg spelen. Het blijven dreigen van de verwoesting van de populaire stad blijft te leuk en doet het bedrijf alleen maar ten goede. Daarnaast is het slim bij een eventueel grote gebeurtenis alert te blijven. Het kan namelijk zomaar gebeuren dat je ter pletter valt wanneer je bijvoorbeeld naar een raketlancering wil kijken.

Dit artikel delen:

Lees meer

Jrpg Code Vein uitgesteld naar 2019 Iedereen aan de Switch: Wolfenstein 2 en Crash Bandicoot N. Sane Trilogy
3

Reacties op: Fortnite seizoen 5 gaat vandaag van start

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  inactiefglaned

  • 11 juli 2018 17:20
  Eindredactie niet meer geïnteresseerd in grammatica ?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  obi-twan kenobi

  • 11 juli 2018 17:43
  The Flash is overigens geen Marvel maar een DC serie.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • ferdi29

  • 11 juli 2018 18:34
  Erg fijn om dit weten. Elke vorm van Fortnite informatie lees ik heel graag. Kan niet wachten op het volgende bericht vanavond.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.