Nieuws
Fortnite mobile

Fortnite voor mobiel verdient beter dan PUBG

Terwijl PUBG voor Android én iOS beschikbaar is

Geschreven door Pablo Bool op
Fortnite voor mobiel levert vijf keer zoveel omzet op als de smartphone-versie van PUBG. Dit terwijl PUBG beschikbaar is voor iOS én Android, terwijl Fortnite alleen speelbaar is voor iOS.

Financiële analyse-website Bloomberg maakt deze cijfers bekend. Ze hebben data ontvangen van SensorTower, een consultancybedrijf dat informatie heeft over de Chinese markt. Voor externe analisten is deze markt grotendeels gesloten. Fortnite voor mobiele apparaten heeft 92 miljoen dollar opgeleverd tussen de release en 18 juni. Voor PUBG maakt Bloomberg helaas geen exacte cijfers bekend.

PUBG is te spelen op Android en iOS. Fortnite daarentegen is enkel beschikbaar op iPhones. Toch lijkt het erop dat Fortnite-spelers aanzienlijk meer aankopen doen.

In Noord-Amerika levert Fortnite het meeste geld op, namelijk 60% van de hele omzet. PUBG, daarentegen, heeft meer succes in Azië. Japan en Zuid-Korea leveren respectievelijk zeventien en elf procent van de opbrengsten van de game op.

Dat Fortnite veel geld oplevert was al bekend. Op Clash of Kings na is er geen spel dat aan de battle royale-game kan tippen. In de onderstaande grafiek is het verschil in opbrengsten te zien.

Fortnite PUBG grafiek

Dit artikel delen:

Lees meer

Sea of Thieves krijgt binnenkort nieuwe content SNK 40th Anniversary Collection komt dit jaar naar de Switch
0

Reacties op: Fortnite voor mobiel verdient beter dan PUBG

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.