Nieuws
Fortnite

Fortnite op iOS behaalt omzet van 300 miljoen dollar

Fortnite-succes dendert voort

Geschreven door Rick Bloemzaad op
De razend populaire game Fortnite heeft op iOS 300 miljoen dollar opgeleverd. Dit werd bekend in een recent rapport van Sensor Tower.

De mijlpijl van Epic Games, wat omgerekend 261 miljoen euro is, werd bereikt nadat het als invite-only-bèta op iOS in maart dit jaar werd gelanceerd. Hiermee werd het bedrag in slechts 200 dagen behaald.

Volgens Sensor Tower is een percentage van 65% van het bedrag afkomstig van spelers uit de Verenigde Staten. Daarnaast werd van het totaalbedrag 20 miljoen (17,4 miljoen euro) gegenereerd in de laatste week, mede door de lancering van het zesde seizoen in de Battle Royale-modus van Fortnite.

Fortnite

In vergelijking met andere actiegames op iOS ligt Fortnite sterk voor op de rest. Concurrent Clash Royale had 249 dagen nodig om hetzelfde bedrag aan omzet te genereren buiten China. Bij de moba Honor of Kings duurde dit 316 dagen. Battle Royale-concurrent PUBG Mobile heeft sinds de iOS-release op 15 april een omzet gegenereerd van 47 miljoen dollar (41 miljoen euro). De enige game die sneller een omzet van 300 miljoen dollar opleverde was Pokémon Go. Deze game bereikte deze mijlpaal in slechts 113 dagen.

Wereldwijd spenderen spelers per dag gemiddeld een totaal van 1,5 miljoen dollar (1,3 miljoen euro) op de iOS-versie van Fortnite. Dit gemiddelde aantal is inmiddels gestegen tot 2,5 miljoen dollar (2,1 miljoen dollar) sinds de lancering van het zesde seizoen. Voor zover de Android-versie betreft, heeft Fortnite tot nu toe ongeveer 60 miljoen dollar (52 miljoen euro) opgeleverd sinds de lancering op 9 augustus.

Fortnite is gratis beschikbaar op pc, Xbox One, PS4, Switch, iOS en Android.

Dit artikel delen:

Lees meer

Fallout 76 bevat een geheime Amerikaanse bunker Shadow of the Tomb Raider krijgt The Forge-dlc
3

Reacties op: Fortnite op iOS behaalt omzet van 300 miljoen dollar

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • TheBigN93

  • 8 oktober 2018 14:15
  Speel een spel toch liever met echte knopjes in plaats van touchscreen dus snap niet waarom dit op de telefoon zo populair is.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • LordLuc

  • 8 oktober 2018 16:12
  Waarom zijn telefoons zo populair ik begrijp het niet.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Oxymorphone

  • 8 oktober 2018 20:09
  Niet te geloven, wat een eenheidsworst.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.