Fortnite oorzaak van 200 scheidingen in VK in 2018 | Gamer.nl

Fortnite oorzaak van 200 scheidingen in VK in 2018 | Gamer.nl

In het Verenigd Koninkrijk is Fortnite de oorzaak gebleken van 200 scheidingen in 2018. Dit aantal is in totaal goed voor 5% van alle scheidingen binnen het Verenigd Koninkrijk.

In een persbericht van de online scheidingen-service Divorce Online, wordt bekendgemaakt dat in meer dan 200 scheidingen Fortnite aanzienlijk bijdroeg aan de huwelijksproblemen van koppels in het Verenigd Koninkrijk. Welke rol Fortnite precies speelt als reden voor de scheiding is niet bekend.

Fortnite heeft als razend populaire game veel controverse veroorzaakt. Zo heeft de game een verslavend effect bij veel spelers en wordt er veel geld uitgegeven via microtransacties waar, onder andere, nieuwe outfits mee gekocht kan worden voor de personages.

Fortnite

Divorce Online benoemt dan ook in het bericht dat Fortnite als reden voor een scheiding geen verra ing is. “Verslavingen aan drugs, alcohol en gokken zijn vaak genoemde redenen voor een scheiding. Met de nieuwe digitale revolutie zijn er nieuwe verslavingen bijgekomen. Daaronder vallen online pornografie, online gaming en sociale media.”

Fortnite telt momenteel dan ook wereldwijd 125 miljoen actieve spelers, waarvan 40 miljoen spelers maandelijks inloggen. Van deze spelers is de helft volwa en, die ook een baan hebben. Bij 70 procent van de spelers wordt geld uitgegeven voor in-game-items en bedraagt de uitgaven gemiddeld 85 dollar. In de maand april van dit jaar bracht de game al meer dan 300 miljoen dollar op voor Epic Games.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou