Fortnite haalt ondanks serverproblemen meer dan 3,4 miljoen actieve spelers | Gamer.nl

Fortnite haalt ondanks serverproblemen meer dan 3,4 miljoen actieve spelers | Gamer.nl

De ontwikkelaars van Fortnite, Epic Games vertellen in een blogpost dat ze 3,4 miljoen actieve spelers hebben bereikt.

In de zogenaamde 'postmortem of service outage' vertelt Epic Games dat 3,4 miljoen gamers gelijktijdig Fortnite speelden. Er wordt niet in detail gegaan of deze aantallen verdeeld zijn over alle platforms of alleen voor pc.

In de blogpost wordt geen vergelijking gemaakt met de aantallen van PUBG. PUBG heeft momenteel 3,14 miljoen actieve spelers, maar dat is alleen op de pc. De hoeveelheid spelers van de Xbox One-versie van PUBG is nog onbekend. Door meerdere websites wordt geïnterpreteerd dat Fortnite nu groter is dan PUBG, hoewel er geen rekening wordt gehouden met de totale cijfers van PUBG.

Verder wordt er in de blogpost vooral ingegaan op technische specificaties van de serverproblemen die Epic Games heeft meegemaakt door een explosieve groei van spelers. Er wordt door Epic Games dan ook gevraagd voor begrip en om hulp van de community. Tevens wordt een oproep gedaan aan experts die kennis hebben van de serverproblemen om te solliciteren bij het hoofdkantoor in Seattle..

Een paar dagen geleden zijn er nog nieuwe skins toegevoegd die de Olympische spelen te vieren. Ook zijn er extra features toegevoegd die de mechanieken moeten verbeteren.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou