Fortnite krijgt vanaf vandaag crossplay op PS4 | Gamer.nl

Fortnite krijgt vanaf vandaag crossplay op PS4 | Gamer.nl

Sony gaat crossplay mogelijk maken in de PlayStation 4-versie van Fortnite: Battle Royale. Na veel kritiek heeft het Japanse bedrijf er toch voor gekozen om crossplatform-speelsessies te gaan ondersteunen.

In een bericht op de PlayStation Blog verklaart SIE CEO John Kodera dat ze na een uitvoerig evaluatieproces hebben besloten om PS4-gebruikers samen te laten spelen met teamgenoten op Android, iOS, Switch, Xbox One, Windows en Mac. De cro play-functionaliteit wordt in eerste instantie in open bèta gelanceerd om ervoor te zorgen dat Fortnite "het beste op PlayStation" speelt op technisch en sociaal gebied.

Naast Fortnite kunnen in de toekomst ook andere games cro platform gespeeld worden, zo meldt de blogpost. "We zullen de community op de hoogte houden zodra we meer details hebben, als het om gaat meer details over de loopduur van de bèta, en wat dit betekent voor andere titels in de toekomst".

Veel Fortnite-fans hadden kritiek op de gesloten speelomgeving op PlayStation 4 na de lancering van de Switch-versie van de multiplayergame. Een Epic-account dat eerder op de PS4 was gebruikt, kon namelijk niet worden benut op de Switch dankzij het beleid van Sony. Hierdoor konden gemaakte progre ie en gekochte items niet worden meegenomen.

In juni zei Shawn Layden, CEO van Sony Interactive Entertainment Amerika, "Je kunt je voorstellen dat de gevolgen (van cro -play) op veel meer effect heeft dan alleen één game. Ik ben er zeker van dat we een oplo ing vinden die begrepen en geaccepteerd wordt door onze gaming community, terwijl we tegelijkertijd ons bedrijf ondersteunen."

Laatste nieuws over Fortnite:

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou