Nieuws

Fortnite: Battle Royale is nu voor alle iOS-gebruikers beschikbaar

En vraagt kinderen om het niet tijdens op school te spelen

Geschreven door Bob van der Laan op
Nadat de iOS-versie van Fortnite alleen beschikbaar was voor mensen met een uitnodiging, kan nu iedereen de game downloaden.

Daarbij is het wel belangrijk om te weten dat de game alleen speelbaar is op iPhone SE, 6S, 7, 8 en iPhone X. Qua tablets kan de game op iPad Mini 4, Air 2, 2017 en iPad Pro gespeeld worden.

Fortnite: Battle Royale kwam vorige maand naar mobile. In eerste instantie konden alleen spelers met een code de mobile-port van Fortnite spelen, maar vanaf vandaag is de game speelbaar voor voor alle iOS-gebruikers. Naast iOS is Fortnite ook speelbaar op pc, Mac, PlayStation 4 en Xbox One. De game moet uiteindelijk ook naar Android komen, al is een precieze releasedatum niet bekend. Fortnite is enorm in populariteit gegroeid sinds de toevoeging van een battle royale-modus vorig jaar.

Verder is er een speciaal laadscherm toegevoegd aan Fortnite: Battle Royale op mobiel. Het scherm spoort kinderen aan om het spel niet tijdens schooltijd te spelen. Dit naar aanleiding van een leraar die op Reddit over het probleem vertelde. "Als eerste houd ik van de game" liet de leraar weten. "Mijn vrienden en collega's spelen vrijwel elke avond. Er is alleen een probleem. Sinds de lancering van de mobiele versie stoppen mijn studenten niet met spelen tijdens de les. Ik weet niet of het mogelijk is, maar ik zei tegen ze dat ik jullie zou schrijven en de kinderen geloofden mij niet. Zouden jullie een waarschuwing voor een paar dagen aan het laadscherm kunnen toevoegen om een grap met ze uit te halen?"

En zo gezegd, zo gedaan. Via Twitter deelde de community manager van Epic Games, K.L. Smith, een screenshot van het het nieuwe laadscherm, met daarin een kleurrijke lama en de tekst "Mr. HIllman says stop playing in class."

De post is inmiddels verwijderd doordat Reddit-gebruikers de leraren erop attendeerde dat zijn echte naam gekoppeld was aan zijn account.

Dit artikel delen:

Lees meer

Gerucht: Shaq Fu: A Legend Reborn komt deze week uit Aankomende PlayStation VR-games die op hun eigen manier de aandacht vragen
0

Reacties op: Fortnite: Battle Royale is nu voor alle iOS-gebruikers beschikbaar

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.