Nieuws
Fortnite

Fortnite introduceert campagne om contentmakers geld te laten verdienen

Support-A-Creator-campagne loopt tot 31 december

Geschreven door Rick Bloemzaad op
Epic Games heeft een nieuwe campagne geïntroduceerd die contentmakers geld laat verdienen in Fortnite via in-game-aankopen door spelers. Dit maakt de ontwikkelaar bekend via een blog.

Met het 'Support-A-Creator'-campagne kunnen spelers door V-Bucks te kopen hun favoriete contentmakers steunen. Dit kunnen streamers, cosplayers of andere soorten contentmakers zijn. De campagne gaat volgende week van start en loopt tot en met 31 december.

Met de nieuwe campagne krijgen spelers in de battle royale-modus van Fortnite een speciale 'Support A Creator'-icoon te zien in de Battle Royale item-shop of in de Save The World Loot-sectie. Vervolgens kunnen spelers het Epic-label selecteren om een content-maker te kiezen die zij willen ondersteunen. Gedurende de campagne worden alle uitgegeven V-Bucks van ondersteunende donateurs bij elkaar opgeteld en in echt geld omgezet en uitbetaald.

Fortnite

Dit geldt tevens ook voor gratis verkregen V-Bucks door spelers. Wanneer er voor één contentmaker een totaal van 10.000 V-Bucks (omgerekend 100 euro) is uitgegeven door donateurs, ontvangt de maker vijf dollar (4,35 euro) aan inkomsten. Bij het kiezen van een contentmaker geldt dat voor veertien dagen, daarna kunnen spelers opnieuw hun favoriet kiezen of een compleet nieuwe streamer om te ondersteunen.

Epic Games laat vele soorten contentmakers toe tot het kunnen ontvangen van inkomsten via de nieuwe campagne. De ontwikkelaar staat de volgende spelers toe tot deelname aan de campagne: Videomakers, streamers, storytellers, artiesten, cosplayers, muzikanten en community builders.

Naast door Epic gelabeld te kunnen worden als contentmakers moeten deze mensen aan meer eisen voldoen. Zo moeten mensen in de afgelopen 30 dagen op reguliere basis content hebben gemaakt, op z'n minst 1.000 volgers hebben op een groot sociaal platform, voldoen aan de Affiliate Agreement en Creator Code of Conduct en in staat zijn om betalingen te ontvangen in een vorm die Epic ondersteunt.

Met deze voorschriften zijn spelers uit landen als China en Iran al uitgesloten om deel te nemen aan deze campagne.

fortnite

Dit artikel delen:

Lees meer

Dante gebruikt hoed als wapen in Devil May Cry 5 Zijn abonnementen de toekomst voor het verkrijgen van nieuwe games?
0

Reacties op: Fortnite introduceert campagne om contentmakers geld te laten verdienen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.