Nieuws
fortnite

Fortnite: Chapter 2 voegt zwemmen, nieuw eiland en andere vernieuwingen toe

Dertien nieuwe locaties op de map

Geschreven door Dagmar De Groot op
Epic heeftFortnite: Chapter 2uitgebracht en inmiddels is bekend dat er behoorlijk wat vernieuwingen zijn doorgevoerd in de battle royale-game.

De update bevat een hoop nieuwe elementen, de meest opvallende daarvan is wellicht de nieuwe map.Eerder werd hier al over gespeculeerd en deze ochtend heeft een Twitter-gebruiker al een afbeelding gedeeld. De nieuwe map is een compleet nieuwe eiland met dertien nieuwe locaties die de speler kan bezoeken, zoals een vissersdorpje waarbij je zelf even je hengel kan uitgooien om items te verdienen.

Een deel van de map is echter nog hetzelfde met locaties als Salty Springs die nog steeds aanwezig zijn. Om de volledige mini-map in beeld te krijgen moet je eerst zelf alle locaties langs, zoals gedaan wordt in games als GTA. Pas wanneer je een locatie bezocht heb komt deze tevoorschijn op de mini-map.

Wat verder vernieuwend is, is de mogelijkheid om te zwemmen. Voorheen betekende het gewoon je einde als je in het water terecht kan, nu kan je baantjes gaan trekken en zelfs rondspringen als een dolfijn. Dit opent voor gebruikers veel mogelijkheden met betrekking tot de gameplay. De speler kan nu ook gebruik maken van motorboten om te ontsnappen aan vijanden.

fortnite

Nieuwe is ook dat je teamgenoten op de rug kan nemen om ze naar veiligheid te dragen. Een andere manier om ze te helpen is door de Bandage Bazooka af te schieten om ze van een afstand te healen. Ook zijn er nu Group Emotes waarbij je bijvoorbeeld met het hele team high-fives kan uitdelen. Je kan je nu ook verbergen in hooibalen of vuilnisbakken en zijn er gastanken en explosieve vaten aanwezig die exploderen wanneer deze worden beschoten.

Tevens is het arsenaal aangepast, wapens kunnen nu geüpgraded worden met gebruik van grondstoffen bij een ‘upgrade bench’. Verder is er een nieuwe Battle Pass beschikbaar die nieuwe outfits en andere cosmetische items aanbiedt om je personage mee te personaliseren. De pas kost 950 V-bucks, maar de belofte is er dat je tijdens het spelen 1500 V-bucks terug kan winnen.

Het Battle Pass-progressiesysteem is ook aangepast om de gebruiker meer mogelijkheden te bieden tot upgraden. Er zijn nu meer manieren om XP en Medals te verzamelen door middel van allerlei in-game activiteiten zoals het doorzoeken van kisten, het doden van vijanden en het voltooien van quests. Als een mooie bonus zijn er ook nieuwe wraps voor de wapens. De Battle Pass geeft ook een aantal nieuwe Emotes, Gliders, bijlen en rugzakken. Er zijn ruim honderd levels.

fortnite
Fortnite
fortnite
fortnite

Dit artikel delen:

Lees meer

Ban voor alle Gears 5-spelers die vroegtijdig een potje verlaten Blizzard annuleert Overwatch lanceer-party in New York
0

Reacties op: Fortnite: Chapter 2 voegt zwemmen, nieuw eiland en andere vernieuwingen toe

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.