Fortnite blijft van App Store af, Epic behoudt wel Apple-licentie

Fortnite blijft van App Store af, Epic behoudt wel Apple-licentie

Apple behoudt het recht om Fortnite van de App Store te weren, zo heeft een rechter in Californië vannacht besloten.

Rechter Yvonne Gonzalez Rogers besloot dit nadat Epic Apple aanklaagde. Het is niet bekend of Apple van plan is Fortnite voor altijd van de App Store te weren, maar dat recht hebben ze op dit moment wel.

Epic moedigde spelers een paar weken geleden aan om buiten Apple's reguliere betaalsysteem geld uit te geven in de populaire battle royale-shooter Fortnite. Dankzij deze truc hoefde Epic niet dertig procent van zijn opbrengsten af te staan aan Apple, terwijl dit wel het standaard tarief is voor games die op de App Store staan. De iPhone-fabrikant besloot kort daarna Fortnite van de App Store te verwijderen, waardoor het spel niet meer gedownload kan worden op iPhone en iPad. Epic klaagde als reactie Apple aan.

De rechter bepaalde ook dat Epic niet de licentie en devtools voor het werken op Apple-computers ontzegd mocht worden. Apple dreigde dit nadat Epic de rechtszaak aanspande op 28 augustus te doen. Als gevolg had Epic de Unreal Engine niet meer op het platform kunnen onderhouden. Duizenden games maken gebruik van de game-engine en de maatregel had dus niet alleen Epic getroffen.

Het gaat hierbij om een voorlopige uitspraak van de rechter. Het uiteindelijke oordeel volgt nog en kan afwijken van de voorlopige uitspraak.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Vraag me af of een europese rechter dit ook besloten zou hebben. Zie wel eens dat een groot amerikaans bedrijf door eu een boete krijgt waar ze in amerika er mee weg komen.

0
test

@hulstpower Ik denk dat hier hetzelfde besloten zou zijn. De rechter beperkt hiermee de schade/impact die een dergelijke actie zou hebben op alle betrokken ontwikkelaars totdat de grote partijen uitgevochten zijn.

0
test

Als ik het zo lees is epic games begonnen met modder gooien en doet Apple gewoon een reactie uitvoeren. En vervolgens doet epic games janken. Of lees ik het artikel verkeerd

0

@chefry Zo ziet het er misscien uit maar denk dat het te makkelijk is. Zoals het artikel aangeeft worden heel veel apps geraakt door epic de devtools te ontnemen. Ook lijkt het me dat de devtools buiten beschouwing gelaten moeten worden en fortnite zelf verwijderd moet worden dus in dit geval ben ik het eens met de uitspraak. Ik snap de reactie van apple wel maar het is kortzichtig. Devs die niks met deze ongein te maken hebben en netjes hun 30% afstaan aan apple worden hierdoor geraakt. Vind het daarom beetje jammer dat apple zo omgaat met zijn klanten. Totaal geen moral begrip heeft dit bedrijf. Ikke ikke ikke en de rest kan stikken zo komt dit over op mij. Daarnaast, heeft apple (en google) inderdaad een monopoly op hun platform? Wat is er aan de situatie vannapple anders dan de situatie waarin microsoft zich begaf met het browser gedoe van een tijdje terug? Windows is een product van microsoft dus hun mogen dan toch uitmaken wat de standaard browser is? Blijkbaar niet dus en moeten ze nu mensen de keuze geven tot verschillende browsers.

0
test

@Shinjite Ik heb nooit de boete gesnapt die Microsoft ooit kreeg voor het browser gedoe. Als je geen fan bent van internet Explorer maar gebruik je die eenmalig om je favoriete browser te downloaden en dan gooi je Explorer van je systeem af

0

Aanbevolen voor jou