Fortnite: Battle Royale haalt omzet van 126 miljoen dollar in februari | Gamer.nl

Fortnite: Battle Royale haalt omzet van 126 miljoen dollar in februari | Gamer.nl

Epic Games introduceert een heavy shotgun in Fortnite: Battle Royale. Hiernaast wordt duidelijk dat Fortnite in de maand februari een omzet heeft weten te behalen van ongeveer 126 miljoen.

In de maand januari hadden Fortnite en PUBG samen een omzet van meer dan 200 miljoen weten binnen te halen. Dit werd naar buiten gebracht door het onderzoekscentrum Super Data. Nu zegt hetzelfde onderzoekscentrum dat Fortnite een omzet van 126 miljoen heeft weten te verdienen. Dit is aanzienlijk meer dan de 103 miljoen die PUBG heeft verdiend.

De inkomsten van PUBG zijn hoofdzakelijk te danken aan spelers die het spel kopen, terwijl Fortnite: Battle Royale gratis is en meer de nadruk legt op in-game aankopen.

Naast het feit dat Fortnite meer omzet draait dan PUBG, haalt het PUBG ook op andere fronten in. Zo heeft Fortnite: Battle Royale sinds 12 februari meer wekelijkse unieke kijkers dan PUBG. Super Data zegt dat Fortnite zich momenteel in een opwaarts traject bevindt, terwijl PUBG in december zijn piek had.

De regelmatige updates in Fortnite is mi chien een verklaring waarom Epics game meer spelers en kijkers trekt.

Media has no description

Heavy Shotgun

Vorige week waren al explosieven aan het spel toegevoegd, die men op afstand kon laten ontploffen.

De nieuwe heavy shotgun is nu speelbaar. Hij is anders dan andere shotguns, omdat het een groter bereik heeft. Spelers kunnen tegenstanders van een grotere afstand raken met deze shotgun.

Epic Games voegt vaker wapens toe, maar verwijderd ook wapens. Zo is laatst de rookgranaat en de smg uit de modus gehaald, maar daarnaast is wel het jachtgeweer toegevoegd. Epic Games legt wel vaker wapens in de 'kluis,' zoals zij dat verwoorden.

Dit hoeft alleen niet te betekenen dat spelers nooit meer met deze wapens kunnen spelen. Een Epic Games medewerker zei bijvoorbeeld op Reddit, een maand geleden: "Ja, we voegen meer wapens, consumables (items die je eenmalig kan gebruiken) en andere items toe om een juist balans te vinden. Verwacht meer items in de toekomst (maar items verdwijnen ook in de kluis). Natuurlijk komen wapens ook weer uit de kluis wanneer de timing juist is."

Lees ook: Getest: PUBG Mobile en Fortnite: Battle Royale op smartphones

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou