Nieuws

Fortnite: Battle Royale haalt omzet van 126 miljoen dollar in februari

En nieuw shotgun aangekondigd

Geschreven door Pablo Bool op
Epic Games introduceert een heavy shotgun in Fortnite: Battle Royale. Hiernaast wordt duidelijk dat Fortnite in de maand februari een omzet heeft weten te behalen van ongeveer 126 miljoen.

In de maand januari hadden Fortnite en PUBG samen een omzet van meer dan 200 miljoen weten binnen te halen. Dit werd naar buiten gebracht door het onderzoekscentrum Super Data. Nu zegt hetzelfde onderzoekscentrum dat Fortnite een omzet van 126 miljoen heeft weten te verdienen. Dit is aanzienlijk meer dan de 103 miljoen die PUBG heeft verdiend.

De inkomsten van PUBG zijn hoofdzakelijk te danken aan spelers die het spel kopen, terwijl Fortnite: Battle Royale gratis is en meer de nadruk legt op in-game aankopen.

Naast het feit dat Fortnite meer omzet draait dan PUBG, haalt het PUBG ook op andere fronten in. Zo heeft Fortnite: Battle Royale sinds 12 februari meer wekelijkse unieke kijkers dan PUBG. Super Data zegt dat Fortnite zich momenteel in een opwaarts traject bevindt, terwijl PUBG in december zijn piek had.

De regelmatige updates in Fortnite is misschien een verklaring waarom Epics game meer spelers en kijkers trekt.

Heavy Shotgun

Vorige week waren al explosieven aan het spel toegevoegd, die men op afstand kon laten ontploffen.

De nieuwe heavy shotgun is nu speelbaar. Hij is anders dan andere shotguns, omdat het een groter bereik heeft. Spelers kunnen tegenstanders van een grotere afstand raken met deze shotgun.

Epic Games voegt vaker wapens toe, maar verwijderd ook wapens. Zo is laatst de rookgranaat en de smg uit de modus gehaald, maar daarnaast is wel het jachtgeweer toegevoegd. Epic Games legt wel vaker wapens in de 'kluis,' zoals zij dat verwoorden.

Dit hoeft alleen niet te betekenen dat spelers nooit meer met deze wapens kunnen spelen. Een Epic Games medewerker zei bijvoorbeeld op Reddit, een maand geleden: "Ja, we voegen meer wapens, consumables (items die je eenmalig kan gebruiken) en andere items toe om een juist balans te vinden. Verwacht meer items in de toekomst (maar items verdwijnen ook in de kluis). Natuurlijk komen wapens ook weer uit de kluis wanneer de timing juist is."

Lees ook: Getest: PUBG Mobile en Fortnite: Battle Royale op smartphones

Dit artikel delen:

Lees meer

De beste gamedeals van de week Hoe racegames de brug tussen e-sports en echte sport slaan
6

Reacties op: Fortnite: Battle Royale haalt omzet van 126 miljoen dollar in februari

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Krytuun

  • 22 maart 2018 11:29
  Oke, laat ik voorop stellen dat ik Fortnite niet wil bashen.

  Wat mij echter opvalt is dat er met twee maten gemeten wordt als het gaat om microtransacties.

  Veel mensen hier zeggen "lootboxes/MT in 60 euro games is onacceptabel" Ik zelf vind dat dit te debateren is in welke vorm en hoe hard het de balans werkelijk aantast, maar ik snap de reden er achter inmiddels beter. Ik respecteer dan ook de standpunten die verschillende gamers innemen met betrekking tot MT.

  Wat mij echter tegen de borst stuit is het "in 60 euro games".

  Fortnite heeft dan misschien een gratis Battle Royale mode, maar voor de complete ervaring heb je verschillende packs, Founders/Founders Deluxe etc.

  Als je begint in de gratis versie en je gaat spenderen in deze game, kom je naar verloop van tijd ook op die 60 euro grens, als ik de mening goed vertaal, zou je dan alle content moeten hebben, maar bij Fortnite is dit bij lange na, NIET het geval.

  Vinden mensen het dan geen probleem om 100en euros in cosmetics, wapens, tools en items te smijten en een eindeloze toevoer van extras?

  Op deze manier kunnen ze dus gewoon een game gratis maken en vervolgens zonder geklaag geld binnen harken omdat het "nu wel oke is" Ik vind dit exact hetzelfde als de lootboxes, blijven betalen voor meer.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • gammofreakpaul

  • 22 maart 2018 11:35
  @Krytuun Het grote verschil is dat je bij Fortnite (battle royale) enkel betaald voor cosmetics. Wapens, items etc. worden voor iedereen toegevoegd.

  De micro transacties hebben dus geen effect op de onderlinge balans of game progressie.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • rreloaderr

  • 22 maart 2018 11:47
  @Krytuun zoals hierboven al aangegeven is Fortnite FREEWARE, waarbij je dus enkel voor kleding betaald. Als je wilt kan je de game gewoon gratis spelen zonder er maar 1 cent aan uit te geven om dezelfde ervaring als ieder ander te krijgen. Een skin maakt je niet beter evenals een emotie. Komt nog eens bij dat je items gewoon kan vrij spelen door te grinden.
  De save the world mode wordt overigens ook gratis wanneer het spel uit de early acces komt. Ik vind alleen wel dat spellen in deze vorm minimaal 16 en jaar ouder moeten zijn of een soort waarschuwingslogo dat het microtransacties bevat (zoals met geld lenen bv)

  Epic doet het behoorlijk goed kwa beleid naar mijn mening. Neemt de gamer serieus, verbeterd kritiekpunten, update de game vaak en ze zijn niet uit op al je centen. Niet voor niets het populairste spel op dit moment, of je het nu casual of competitief speelt.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • PansyWhea

  • 25 maart 2018 00:18
  @Krytuun Op zoek naar iemand om nieuwe dingen te proberen
  Dus, is er iemand die geïnteresseerd is in webcome sex of soms echt?))
  Nou, ik ben, en ik meestal online hier - http://v.ht/profileg4

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • JustPred

  • 22 maart 2018 21:24
  Ik hoef maar eenmalig 10 euro volgens mij te betalen voor een battlepass. Daarmee kan je naar level 100 met elk 2 a 3 levels een goodie skins,emotes etcetra. Als je dat redt waarvoor je 68 dagen de tijd heb. Kan je het volgende seizoen met de goodies die je kreeg van de battlepass kan je een nieuwe halen. Dan wordt de cirkel weer herhaald totale kosten 10 euro. Dat niet iedereen dit doet, prima.

  Maar deze manier is vele malen goedkoper dan player unknown en minder grinden.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • rreloaderr

  • 22 maart 2018 22:50
  @JustPred

  Onjuist de battle Pass dien je bij elk seizoen opnieuw aan te schaffen. In het geval van Fortnite duurt een seizoen 3 maanden.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.