Nieuws

Blitz-modus voor Fortnite: Battle Royale nu live

Snelle potjes dankzij tijdelijke modus

Geschreven door Bob van der Laan op
Update: De Blitz-modus voor Fortnite: Battle Royale is nu live. Dit maakt Epic bekend via Twitter. Potjes duren in deze snellere modus maximaal 15 minuten.

Origineel bericht: Epic Games heeft de 3.3.0-update uitgebracht voor Fortnite: Battle Royale. De gloednieuwe update voegt onder andere een op afstand bestuurbaar explosief naar de game-modus.

Afgelopen dinsdag kwam Epic al met een teaser in het updates-menu, dat bij het opstarten van de modus te zien is, dat het met een nieuw explosief ging komen. Met de nieuwe update is de zogeheten Remote Explosive toegevoegd aan Fortnite: Battle Royale.

De Remote Explosive heeft een Rare-zeldzaamheid en kan bemachtigd worden via Supply Drops, Chests, normale loot en de gloednieuwe Supply Llamas. In de onderstaande trailer is te zien hoe het nieuwe explosief precies werkt.

Supply Llamas

Deze 3.3.0-update brengt ook de nieuwe mogelijkheid voor loot naar Battle Royale; Supply Llamas. Deze lama’s lopen rond over de map en spelers kunnen ze net als bij chests en supply drops activeren en iets ontvangen wat kan "helpen in een noodgeval".

Wat voor items spelers uit de Supply Llamas kunnen krijgen is nog niet bekend. Epic laat over de nieuwe soort chest weten dat spelers ze kunnen tegen komen op de “meest onverwachte plaatsen”.

Blitz-modus

De nieuwe update voegt ook een nieuwe tijdelijke modus toe aan Fortnite: Battle Royale genaamd Blitz. Deze modus dook vorige maand al op in het overzicht met challenges, maar was niet speelbaar. Nu heeft Epic meer informatie vrijgegeven over de modus.

Vanaf maandag 19 maart is de tijdelijke modus Blitz beschikbaar in Fortnite: Battle Royale. In deze modus zullen de tijden van de stormen korter duren, waardoor potjes nog intenser en snellers moeten worden. Potjes duren maximaal 15 minuten en starten al tijdens de eerste storm.

Tijdens Blitz zijn de spawn-kansen van chests, van 50-70% naar 80-90%, ammo boxes, van 65-80% naar 85-95%, normale loot en de Launch Pad verhoogd. Verder is de tijd tussen het spawnen van supply drops verlaagd van 190 seconden naar 80 seconden en de dalingstijd van 1 minuut naar 30 seconden.

Granaten en mobiel

Met de update worden rookgranaten uit het spel gehaald. Deze werden niet zoveel gebruikt als Epic Games had gehoopt. De Smoke Grenades worden, net zoals dat bij de SMG het geval was, verplaatst naar de zogeheten 'vault'. Het ontwikkelingsteam blijft aan de granaten werken, dus het is mogelijk dat ze weer terugkeren.

Afgelopen vrijdag maakte Epic bekend dat de Battle Royale-modus van Fortnite naar mobiele apparaten komt. De mobiele versie van Fortnite wordt hetzelfde spel als op andere platforms, met dezelfde updates. De progressie van spelers wordt over alle platforms geregistreerd. Bekijk alle informatie in ons overzichtsartikel over Fortnite: Battle Royale op mobiel.

Het lijkt erop dat Epic Games met de update heeft gewacht totdat de Canadese en Amerikaanse rappers Drake en Travis Scott, American football-speler JuJu Smith-Schuster en de grootste Fortnite-speler Ninja klaar waren met de meest bekeken Twitch-stream ooit.

Het viertal had op een gegeven moment een recordaantal van meer dan 635.000 kijkers en hebben hiermee het record verbroken van de meeste kijkers op een persoonlijke Twtich-stream.

Speel je Fortnite: Battle Royale op pc of PlayStation 4, en wil graag met je vrienden die een ander platform hebben gamen? Check dan onze guide waarin haarfijn staat uitgelegd wat hiervoor gedaan moet worden en blijf via onze Fortnite-pagina op de hoogte van het laatste nieuws.

Bron: Epic Games

Dit artikel delen:

Lees meer

Live-action trailer, Day One-ooglapje en bundel voor Sea of Thieves Remaster van Assassin's Creed Rogue op PS4 Pro vergeleken met originele pc-versie
5

Reacties op: Blitz-modus voor Fortnite: Battle Royale nu live

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  TheDeeGee

  • 15 maart 2018 13:25
  Save the world heeft ook weer een update gehad.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • bashnag

  • 15 maart 2018 13:43
  Jongens ik vindt het er hartstikke leuk spel hoor. Maar elke dag 1 a 2 berichten er over is wel een beetje te veel.. zijn vaak kleine updates zoals een nieuw wapen enzo. Zou zeggen maak daar een mooi week bericht.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  TheDeeGee

  • 15 maart 2018 17:01
  @bashnag

  Er zal wel iemand op de redactie zijn die zit te schuimbekken van Fortnite: Battle Royale.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Dre2010

  • 16 maart 2018 08:27
  Ik heb batlle royal gespeeld maar vind het toch zwaar saai en tegenvallen . Vind het jammer dat je niks kunt verzamelen en altijd weer bij nul begint . Is in de betaalde coop wel wat meer te verzamelen ?
  Wat ik nog meer waardeloos vind , ik heb een poppetje gekozen is een blanke vent start je het spel op is het opeens een ander poppetje ( vrouw of donkere ) . Dit mag tegenwoordig toch niet meer in een multyplayer game gebeuren .

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  MelvinChowder

  • 19 maart 2018 16:45
  @Dre2010 Komt omdat je de gratis character speelt, deze is random. Nadat je meer speelt zal je je eigen characters unlocken/kopen. Aangezien het al een gratis mode is mogen we niet klagen toch? ;)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.