Forse winstdaling voor Nintendo | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

In de drie maanden tot 30 juni boekte Nintendo een winst van 42,3 miljard Yen (314 miljoen euro); een forse daling vergeleken met de 107,2 miljard Yen (800 miljoen euro) winst in dezelfde periode vorig jaar. De totale omzet daalde van 423,3 miljard yen (3,1 miljard euro) naar 253,4 miljard yen (1,9 miljard euro).

Zowel de DS-hardware en software-verkopen daalden fors, terwijl de Wii-verkopen halveerden tot iets meer dan 2.2 miljoen stuks. De softwareverkoop voor de console daalde met bijna 10 miljoen tot 31 miljoen stuks.

Gebrek aan toppers

Nintendo wijt de tegenvallende cijfers aan het gebrek aan grote titels als Mario Kart en Wii Fit, die in dezelfde periode vorig jaar werden uitgebracht. Desondanks hoopt het bedrijf dit jaar in totaal 26 miljoen Wii's en 30 miljoen DS- en DSi-handhelds te verkopen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou