Formule E-coureur gestraft voor valsspelen in e-sports-toernooi

Formule E-coureur gestraft voor valsspelen in e-sports-toernooi

Daniel Abt, een Formule E-racer bij Audi, is gestraft omdat hij valsspeelde tijdens een e-sports-toernooi. Dit gebeurde tijdens de Formula E Challenge Grid-competitie.

Tijdens de Formula E Race at Home Challenge van afgelopen weekend ontstond de vraag wie er achter Abts stuur zat tijdens de race. De Audi waar Abt in zou zitten reed namelijk buitengewoon goed vergeleken met zijn eerdere races. In die eerdere races werd de coureur op zijn beste dagen negende of vijftiende. In de race van afgelopen zaterdag plaatste hij, na zelfs een tijdje eerste te hebben gestaan, op de derde plek. Het was dus duidelijk dat Abt, of een aantal lessen digitaal racen had genomen, of iemand had ingehuurd om zijn plek in te nemen.

Volgens Fox Sports vonden Jean-Eric Vergne en Stoffel Vandoorne, twee andere coureurs, dat Daniel Abt anders leek te rijden dan normaal. “Vraag Daniel Abt de volgende keer maar om zijn Zoom aan te zetten wanneer hij rijdt, want zoals Stoffel ook al zei, ben ik vrijwel zeker dat hij het niet was”, zegt Vergne in een interview met Fox Sports.

De twee coureurs hadden het bij het rechte eind. Uit het onderzoek dat de organisatoren van de Formule E Race at Home Challenge uitvoerden bleek dat Abt inderdaad niet achter het digitale stuur zat tijdens de race. Bekijk hieronder de video van de race in kwestie.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Best triest om dit uberhaupt te proberen.

0
test

En wat was de straf dan?

0
test

@WvA Al zijn vooraf behaalde punten zijn van hem afgenomen, schorsing voor volgende race en 10.000 boete (moet hij overmaken naar een goed doel). Als ik me niet vergis.

0

@MelvinChowder Klopt. https://tweakers.net/nieuws/167578/formule-e-coureur-speelde-vals-in-virtuele-race-door-simcoureur-in-te-schakelen.html

0

Aanbevolen voor jou