Formule 1 krijgt virtueel raceseizoen

Formule 1 krijgt virtueel raceseizoen

Net als bijna alle evenementen op het moment is ook het Formule 1-seizoen stilgelegd. Om fans toch te vermaken is de FIA een virtueel raceseizoen gestart.

Volgens de organisatie FIA zijn de virtuele races geen vervanging voor de uitgestelde races, maar puur bedoeld om de F1-fans te vermaken tijdens de afwezigheid van de daadwerkelijke wedstrijden. De virtuele Grand Prix vindt plaats in de Gfinity Esports Arena in Groot Brittanië. Daar gaan de racers afgezonderd van elkaar de strijd aan in de virtuele racing-game F1 2019 op de pc. De wedstrijden zijn dan live te volgen via YouTube, Twitch of Facebook.

Op 22 maart vond de eerste online Formule 1-race plaats. De coureurs raceten tegen elkaar op de Virtual Bahrain Grand Prix. De race duurde ongeveer anderhalf uur. Bekijk hieronder de volledige race.

F1 2019 is beschikbaar op de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik moet zeggen; was best lachen!

0
test

@kleinekoosjer Ik vond het vooral chaos. Niveauverschil was ook te groot door de mix aan celebrity's, professionele racers met weinig ervaring met dit spel en simcoureurs. Maar het gevecht in de top 6 was toch wel aardig. Ik begrijp dat echte coureurs en celebrity's leuk zijn voor de herkenbaarheid, maar de beste races krijg je toch wanneer (semi) professoionele simcoureurs met elkaar strijden.

0
test

Begrijp ik het nou goed dat deze races dus vanuit 1 plek gedaan worden? ofwel nog een hoop mensen bij elkaar....

0

@SuperDre nee... Lando was ook gewoon thuis

0
test

@Kuyichi "De virtuele Grand Prix vindt plaats in de Gfinity Esports Arena in Groot Brittanië. Daar gaan de racers afgezonderd van elkaar de strijd aan in de virtuele racing-game F1 2019 op de pc." Het lijkt er dus sterk op dat het wél op één centrale locatie plaatsvindt, doch de spelers afgezonderd van elkaar. Waarschijnlijk zitten ze dan in aparte kamertjes of hokjes.

0

Aanbevolen voor jou