Forever Skies uitgesteld naar eerste helft van 2023

Forever Skies uitgesteld naar eerste helft van 2023

De post-apocalyptische survivalgame Forever Skies is uitgesteld naar een release ergens in de eerste helft van 2023.

Dat heeft ontwikkelaar Far From Home aangekondigd. De Early Access-versie van de game had eigenlijk dit jaar uit moeten komen, maar na feedback die de studio heeft ontvangen op basis van de demo die tijdens Steam Next Fest speelbaar was, heeft men besloten meer tijd aan de ontwikkeling te besteden. 

Volgens de ontwikkelaar heeft men veel waardevolle feedback van spelers die de demo hebben uitgeprobeerd ontvangen. "Op het eerste gezicht leek alles in orde. 83 procent van de spelers hebben de demo een 8 of hoger gegeven. Maar toen we nauwlettender gingen kijken, zagen we elementen waarvan veel spelers meldden dat ze die misten."

Niet alleen de core gameplay moet verbeterd worden, ook de wereld onder de 'stofwolk' waar spelers gedurende de game boven vliegen moet verkenbaar worden. Verder moet er meer variatie in de locaties worden geïmplementeerd, wordt het schade- en reparatiesysteem voor de luchtvoertuigen in de game uitgebreid en moeten spelers virussen en medicijnen voor die virussen onderzoeken gedurende het spel.

Het is nog niet bekend wanneer precies gedurende de eerste helft van 2023 de Early Access-versie van Forever Skies verschijnt. Duidelijk is in ieder geval dat het spel op Steam uitkomt. Het spel moet op een later moment ook naar PlayStation 5 en Xbox Series X en S komen.

In het begin dit jaar aangekondigde Forever Skies bouwen spelers hun eigen luchtschip om als wetenschapper de aarde te bezoeken. Die ligt namelijk in puin door klimaatrampen. Ook woedt er een mysterieus virus die de overlevenden teistert. Spelers moeten hun schip onderhouden en de ruïnes van de planeet onderzoeken.

Far From Home is een Poolse studio bestaande uit werknemers die voorheen onder andere aan Dying Light, Divinity: Original Sin en Outriders hebben gewerkt.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou