Nieuws
Football Manager 2018

Football Manager 2018 'adverteert' voor geestelijke gezondheidszorg

Probeert moeilijk te bereiken mannen te informeren

Geschreven door Bob van der Laan op
Als we aan reclame denken in voetbal of games komen we meestal gelijk terecht bij fastfood(ketens) of kledingmerken, maar in Football Manager 2018 wordt er geadverteerd voor een bijzonder bedrijf.

Zo is er in de voetbalmanagementsimulator op de reclameborden langs het veld een advertentie naar het Engelse MindMate te zien. De Engelse Nationale Gezondheidsdienst in Leeds, ook wel NHS, probeert op deze wijze contact te leggen met een doelgroep die normaal lastig te bereiken is.

"Mannen zijn in het bijzonder moeilijk te bereiken en met een spel als Football Manager 2018 is het een goede manier om met hen in aanraking te komen.", aldus Simon Mitchell, directeur van het bedrijf achter de advertenties in het spel; "Geestelijke gezondheid en welzijn is een belangrijk onderwerp voor kinderen en jongeren. Ons doel is om MindMate als een hulpbron te gebruiken, zodat spelers er voor ondersteuning en advies terecht kunnen wanneer dit voor hen uitkomt."

Football Manager 2018 advertentie

De advertentie is op het moment alleen zichtbaar voor spelers in de omgeving van de Engelse plaats Leeds en duurt zo'n acht seconden. Als spelers op het reclamebord klikken, worden zij doorverwezen naar de website waar zij allerlei informatie kunnen verkrijgen.

Het is niet de eerste keer dat Football Manager 2018 in het nieuws komt omdat het zich bezighoudt met maatschappelijke problemen. Eerder werd een feature toegevoegd waarmee fictieve jeugdspelers de kans krijgen om in een interview openlijk naar buiten te komen over zijn of haar seksuele identiteit.

Miles Jacobson, regisseur van de game, liet destijds weten dat de functie is toegevoegd omdat er nou eenmaal homoseksuele voetballers zijn, onder wie spelers die niet uit de kast durven te komen. "Ik vind het vreemd dat dat nog steeds zo'n probleem is in de voetbalwereld. We proberen daarom te laten zien dat het niet zo'n big deal is en een positief ding kan zijn."

In Nederland kan men met vragen of problemen van de geestelijke gezondheidszorg terecht bij de huisarts of bedrijfsarts of bij de GGZ Nederland via (033) 460 89 00, info@ggznederland.nl of www.ggznederland.nl.

Dit artikel delen:

Lees meer

Releasedatum voor survival-horror Agony onthuld Meer details over Atari VCS bekendgemaakt
3

Reacties op: Football Manager 2018 'adverteert' voor geestelijke gezondheidszorg

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • rpenning

  • 20 april 2018 12:38
  Jongens is dit nieuws? Sorry hoor normaal hoor je me nooit klagen om zoiets is er altijd wel iemand die het gene intresant vind maar dat, welke. Reclame ze hebben bij footbal manager gaat wel heel ver.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Maux

  • 20 april 2018 14:04
  @rpenning
  Wellicht dat je punt iets meer serieus wordt genomen als je zinnen leesbaar (en begrijpelijk) zijn.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • LarryLicious

  • 21 april 2018 09:37
  Wel zo’n zinloos bericht als dit maar geen review over de game?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.