Sports Interactive heeft een nieuw deel aangekondigd in de Football Manger-reeks, met de niet geheel verrassende titel Football Manager 2007. Net als de voorgaande delen zal het spel een serieuze aangelegenheid zijn, met geen plaats voor grafische foefjes en spectaculaire 3D wedstrijden. Realisme en correcte statistieken vormen nog steeds de hoofdmoot van het spel.

Met maar liefst 100 nieuwe features belooft Football Manager 2007 een waardie aanvulling te zijn op zijn voorloper. Zo is het jeugd- en scoutinggedeelte op de schop genomen en is er nu de mogelijheid een 'feeder'-relatie aan te gaan met een andere club. Hierdoor kun je spelers te leen krijgen van een grotere club, vergelijkbaar met de verhouding tussen Excelsior en Feyenoord.

De meeste veranderingen zijn terug te vinden in de Xbox 360-versie van het spel. De volledige interface is van de grond af opnieuw ontworpen om zo nog controllervriendelijker te zijn, zonder daarbij in te boeten aan complexiteit. Het spel verschijnt eveneens voor PC, Mac en Playstation Portable. Meer informatie vind je op de website van Sports Interactive.