Volgens geruchten zal in november de expansion pack van World of Warcraft uitkomen, The Burning Crusade. Draenor, het voormalige thuisland van de orcs, is door heftige energiebanen en diverse portals in stukken gescheurd. Deze fatale gebeurtenis heeft Draenor achtergelaten als een uit elkaar gespatte wereld en de overlevenden noemen deze wereld Outland. Tot op heden zijn sommige gedeelten van Outland nog onbereikbaar per voet of per boot. Gelukkig bieden de vliegende mounts uitkomst.

De vliegende mounts zijn een nieuwe feature in The Burning Crusade waar vele spelers lang op hebben gewacht. Spelers kunnen in alle vrijheid de wereld op deze vliegende beesten die het meest weg hebben van draken verkennen. Na het bereiken van level 70 kunnen spelers deze vliegende mounts verkrijgen. Horde en Alliance zullen elk verschillende typen mounts hebben.

De vliegende mounts zullen de liefhebbers van World of Warcraft weer voldoende nieuwe mogelijkheden en speelplezier geven.

Op de website van World of Warcraft wordt in een trailer op gepaste wijze uitgelegd hoe je met de mounts kunt vliegen en vang je een glimp op van de Outland.