Flappy Bird meest gezochte game op Google in 2014 | Gamer.nl

Flappy Bird meest gezochte game op Google in 2014 | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

De endle runner Flappy Bird en de puzzelgame 2048, beiden simpel van opzet en door één persoon in een paar dagen ontwikkeld, waren het meest populair op Google. De duurste game ooit, Destiny, stond op de derde plek van meest gezochte games. Fifa 15 en Titanfall staan op de vierde en vijfde plek.

Qua gametermen werd dit jaar het meest gezocht op 'kaartspelletjes'. Vorig jaar was 'mobiele games' nog de populairste term. De term 'speelgoed' is altijd nog drie keer zo populair als 'consoles' en 24 keer zo populair als 'computergames'. Google geeft aan dat de populairiteit van de term speelgoed wel elk jaar afneemt. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou