De mail leest: "Five Nights at Freddy's 3 is in ontwikkeling! Stel me alsjeblieft geen vragen via de mail; vragen over FNaF3 zullen NIET gelezen of beantwoord worden." Eerder dook op de site van Scott Games een afbeelding op genaamd 'fnaf3.jpg', wat waarschijnlijk voor het derde deel in de reeks staat. Details zoals een releasedatum zijn nog niet bekend.

In de Five Nights at Freddy's-games moeten spelers een nachtdienst overleven in een pizzeria waar mechanische poppen 's nachts tot leven komen. Spelers kunnen in de gaten houden waar de poppen zich bevinden via beveiligingscamera's, deze kosten wel echter stroom die op kan raken. Zodra de poppen bij het beveiligingshok zijn, moeten spelers de deuren dichtdoen, wat ook stroom kost.

Five Nights at Freddy's begon op Steams crowdsourcingplatform Greenlight en kwam in augustus 2014 uit voor de pc. Later kreeg de game iOS-, Android- en Windows Phone-versies. Het vervolg kwam in november 2014 uit, en kreeg ports naar voorgenoemde platforms. Beide games zijn ontwikkeld door Scott Cawthon, die eenmansstudio Scott Games vormt.

Five Nights at Freddy's 3