Five Nights at Freddy's 3 in ontwikkeling | Gamer.nl

Five Nights at Freddy's 3 in ontwikkeling | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

De mail leest: "Five Nights at Freddy's 3 is in ontwikkeling! Stel me alsjeblieft geen vragen via de mail; vragen over FNaF3 zullen NIET gelezen of beantwoord worden." Eerder dook op de site van Scott Games een afbeelding op genaamd 'fnaf3.jpg', wat waarschijnlijk voor het derde deel in de reeks staat. Details zoals een releasedatum zijn nog niet bekend.

In de Five Nights at Freddy's-games moeten spelers een nachtdienst overleven in een pizzeria waar mechanische poppen 's nachts tot leven komen. Spelers kunnen in de gaten houden waar de poppen zich bevinden via beveiligingscamera's, deze kosten wel echter stroom die op kan raken. Zodra de poppen bij het beveiligingshok zijn, moeten spelers de deuren dichtdoen, wat ook stroom kost.

Five Nights at Freddy's begon op Steams crowdsourcingplatform Greenlight en kwam in augustus 2014 uit voor de pc. Later kreeg de game iOS-, Android- en Windows Phone-versies. Het vervolg kwam in november 2014 uit, en kreeg ports naar voorgenoemde platforms. Beide games zijn ontwikkeld door Scott Cawthon, die eenman tudio Scott Games vormt.

Five Nights at Freddy's 3


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou