First-person shooter Strafe combineert retro met modern | Gamer.nl

First-person shooter Strafe combineert retro met modern | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Het retro-aspect omvat de grafische weergave (met 32-bit kleuren) en een groot deel van de gameplay. De game ondersteunt echter die virtual reality-bril Oculus Rift en bevat willekeurig gegenereerde levels.

De game wordt omschreven als 'super bloederig', zoals ook wel te zien is in onderstaande trailer, ook gesitueerd in 1996. De game bevat een geheim level van een bekende game die in die tijd erg bloederig was. Op de Kickstarter-pagina wordt het geheim weggegeven, dus wie dit niet gespoild wil hebben, kan beter niet te ver naar beneden scrollen.

Op moment van schrijven is zo'n 32.000 dollar van de benodigde 185.096 dollar opgehaald. Er zijn nog 29 dagen te gaan voordat de Kickstarter afloopt.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou