First-person shooter Star Wars: Battlefront verschijnt 17 november | Gamer.nl

First-person shooter Star Wars: Battlefront verschijnt 17 november | Gamer.nl

De first-person shooter Star Wars: Battlefront verschijnt op 17 november voor Playstation 4, Xbox One en pc.

Die datum staat vermeld in de broncode van de officiële website van de game. 

Het is niet duidelijk of 17 november ook voor Nederland geldt. Spellen van uitgever Electronic Arts verschijnen in Nederland doorgaans op donderdagen in de winkels. Mogelijk is de Nederlandse releasedatum daarom pas 19 november.

Vandaag wordt de releasedag naar verwachting officieel bekendgemaakt. Het spel wordt onthuld tijdens het Star Wars Celebration-evenement dat momenteel plaatsvindt in de Verenigde Staten.

Star Wars-film

Tijdens de conventie werd ook een tweede teaser voor de aankomende zevende Star Wars-film getoond, The Force Awakens. Daarna waren al kort beelden te zien van de nieuwe shooter binnen het universum.

Die toonden verschillende Storm Troopers op zogeheten Speeder Bikes, de vliegende motoren die al te zien waren in Star Wars: Return of the Jedi, de afsluiter van de eerste filmtrilogie. Hierin vindt op de maan Endor een achtervolging plaats met meerdere van de zwevende voertuigen. 

De nieuwe Star Wars: Battlefront wordt ontwikkeld door Dice, maker van de Battlefield-serie, en uitgegeven door Electronic Arts.

Door NUtech

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou