De inschrijvingen beginnen 16 augustus, de kwalificatiewedstrijden worden op 17 en 17 augustus gespeeld. De finale, waar de winnaar 10.000 euro ontvangt, vindt op 18 augustus plaats op het ESL-podium waar bezoekers de wedstrijd live kunnen volgen. Daarnaast wordt de wedstrijd ook online gestreamd via ESL.tv.

Volgens Sebastian Weishaar, vicepresident international business van Turtle Entertainment en verantwoordelijk voor de organisatie en werking van ESL, is Firefall een spel dat een grote invloed gaat maken op de elektronische sport. Mark Kern, CEO van ontwikkelaar Red 5 Studios, belooft de hoge verwachtingen waar te maken. "We zijn toegewijd aan het leveren van een sterke, competitieve ervaring die de elektronische sport voorheen nog niet heeft gezien."

Electronic Sports League

De Electronic Sports League is de grootste online competitie van de elektronische sport in Europa, met meer dan vier miljoen geregistreerde leden en 800.000 teams. ESL biedt 3500 verschillende divisies aan over verschillende spellen, voor zowel amateur- als professionele spelers.