De Half-Life mod Firearms was wel eens toe aan een update. Het heeft ongeveer een jaar geduurd voordat er een nieuwe versie kwam, die gisteravond online is gekomen. Precies om 6 uur Nederlandse tijd mochten we de download aanklikken.

Firarms 2.6 heeft een behoorlijk aantal grote changes en fixes doorgaan, gepaard met ook wat grafische verbeteringen. In de quote hieronder volgen een aantal van deze fixes:- Added maps: obj_bocage, obj_paradise, obj_willow, ps_deadline, ps_upham, sdtc_balcome, tc_rubble.

- Updated maps: ps_coldwar, ps_crash, ps_greatoutdoors, ps_inlands, ps_marie, ps_river, ps_swamp, sd_durandal, tc_iwojima.

- Modified logging to meet Half-Life logging standards.

- Updated hud graphics.

- Added individual scopes for each weapon.

- Fixed countless bugs and exploits from previous versions.

- Removed weapons: Steyr AUG, H&K MC51, Akimbo M11s, PSG-1, M4, and Flashbang Grenade.

- Added weapons: Sig SSG3000, PKM, UZI, Dragunov SVD, AK-74 with GP-25, and Concussion Grenade.

- Added particle systems (cl_particles 0/1/2 | off/normal/limited). - SHOULD BE DISABLED FOR SOFTWARE MODE.

- New weapon selection menu.

Hoewel Firearms toch één van de grotere en betere Half-Life mods is, kan het lang niet tippen aan de 52.000 Counter-Strikers die per dag online zijn. Het spel moest het voor de release van 2.6 met zo'n 900 spelers online per dag doen. Om verandering aan dit getal aan te brengen kan de mod van duizend en één plaatsen gedownload worden, een mooi overzicht van de mirrors staat op de fansite FA-Nation.net.

Met dank aan de volgende mensen voor het submitten van dit nieuws: DaLtoN, Tha_Burner, Drakonen, Blackjack[BoZ], djhezbolah en Kouwe Arie en EyE-ScrEam.