Nieuws
fire emblem

Fire Emblem: Three Houses-update verandert stemacteur van hoofdpersoon

Meer Renown bij New Game Plus, nieuwe gevechten en meer

Geschreven door Dagmar De Groot op
In de nieuwe update van Fire Emblem: Three Houses worden een aantal grote toevoegingen en veranderingen gedaan.

De stemacteur van de mannelijke versie van Byleth, Chris Noisi, is vervangen nadat hij heeft gemeld dat hij in het verleden vrienden en partners misbruikt had. Zach Aguilar neemt het van Chris Niosi over.

Nadat Chris Noisi door vrienden en voormalige partners beschuldigd werd van misbruik is hij via zijn persoonlijke Tumblr naar voren gekomen met het verhaal. Hij heeft uitgebreid zijn excuses aangeboden aan degenen die hij pijn heeft gedaan en gaat bij sommigen gedetailleerd in op wat hij heeft gedaan.

Nintendo heeft daarna besloten om Chris Noisi's stem te verwijderen uit de game en liet in een verklaringaan Kotaku het volgende weten, "Na de situatie beoordeeld te hebben, is er besloten om de stem in Fire Emblem: Three Houses en Fire Emblem Heroes opnieuw op te nemen met een nieuwe acteur. De nieuwe stem wordt toegevoegd in een toekomstige patch."

De verandering van Byleth’s stem is niet de enige wijziging in deze update. Er is een nieuwe moeilijkheidsgraad genaamd ‘Maddening’, dit is nu de moeilijkste modus waarop de game gespeeld kan worden.

Ook is er een Expansion Pass beschikbaar gesteld, deze voegt onder andere nieuwe items toe: Sacred Galewind Shoes, Sacred Floral Robe, Sacred Snowmelt Drop en Sacred Moonstone. Deze items bieden allemaal een bonus, de Sacred Floral Robe geeft bijvoorbeeld +7 HP. Tevens zijn er vijf nieuwe hulpgevechten toegevoegd, deze worden weergeven op basis van hoe ver de speler is in de game. De bonusgevechten worden weergeven met een gele ‘!’ in het gevecht selectie scherm.

Fire Emblem Three Houses

Verder is de bonus Renown die een speler ontvangt bij het selecteren van een New Game + gestegen, naast de gebruikelijke moeilijkheidsbonus worden nu elke keer dat er een pad wordt vrijgemaakt 10.000 punten toegevoegd. New Game + is een optie die de speler geboden wordt wanneer hij/zij de game heeft uitgespeeld. Hiermee kan het spel opnieuw gespeeld worden met allerlei nieuwe features, ook kan het geslacht en de moeilijkheidsgraad opnieuw gekozen worden.

Renown kan gebruikt worden om verschillende ‘upgrades’ te kopen, zoals het verhogen van je Teacher Level, waardoor de speler per dag meer dingen kan doen. Deze ‘upgrades’ kunnen aangeschaft worden in de notebook die wordt toegevoegd wanneer de New Game Plus-optie geselecteerd wordt. Renown wordt over een aantal playthroughs overgedragen. De speler bouwt dus Renown op wanneer hij/zij meerdere malen New Game Plus, selecteert bij dezelfde save file. Er zit wel een maximum op, die is verhoogd naar 50.000 punten.

Lees hier onze review van Fire Emblem: Three Houses waarin Erik het volgende zegt; "Three Houses breidt de Fire Emblem-serie op een interessante manier uit, met een school waar jouw keuzes belangrijk zijn in de ontwikkeling van je vechters. Het verhaal rammelt een beetje, maar met een groot aantal interessante personages is dit een indrukwekkend totaalpakket."

Hier zijn de volledige patch notes te lezen.

Dit artikel delen:

Lees meer

Civilization 6 ontvangt battle royale-modus Red Death Vampire The Masquerade: Bloodlines 2 mogelijk de verrassing van 2020
5

Reacties op: Fire Emblem: Three Houses-update verandert stemacteur van hoofdpersoon

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Sisko

  • 11 september 2019 15:03
  Dat je iemand niet aanneemt die in het verleden fout is geweest is een ding, maar ik sta niet achter het opnieuw opnemen van stemmen nadat het al uitgebracht is omdat de acteur is gedaan zou hebben.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  WvA

  • 11 september 2019 16:26
  @Sisko Het kost Nintendo geld om een nieuwe stemacteur in te huren, dus dit doen ze echt niet voor de lol. Omdat deze FE nog nieuw is en nog in de winkels ligt, kan ik me voorstellen dat ze de mensen voor willen zijn die de game om deze reden boycotten. Het is een unieke keuze, maar ik denk dat ze hier wel schade op de omzet mee beperken.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Sisko

  • 11 september 2019 16:56
  @WvA Het punt is dat ze ervan uitgaan dat er boycots kunnen gebeuren, het is mijns inziens niks anders dan dat gemeentehuis dat een schilderij van een varken weghaalde uit de lobby nadat een niet-moslim vertelde dat dat kwetsend was voor moslims terwijl er welgeteld 0 moslims over geklaagd hadden.

  Verder heb ik ook wel een mening over mensen die om deze reden een spel zouden boycotten die ik hier beter niet kan zeggen, maar laat ik zeggen dat als ik persoonlijk de beslissing voor nintendo gemaakt zou hebben ik deze mensen liever kwijt dan rijk ben (ik kan me echt niet voorstellen dat dit grote aantallen zijn die meer geld hadden opgeleverd dan wat het ze nu kost)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  EdwinS

  • 12 september 2019 08:11
  @Sisko Toch gebeurt dit (Van stem acteur wisselen) vaker in japan. Als ik het mij goed herinner is een Yakuza game dit jaar ook aangepast omdat de stem acteur negatief in het nieuws kwam..

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Sisko

  • 13 september 2019 14:39
  @EdwinS Kan kloppen, er gebeuren wel meer dingen in de wereld waar ik niet achter sta. Ik neem aan dat ik gewoon mag zeggen dat ik ergens niet achter sta.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.