Nieuws

Firaxis onthult details XCOM 2

Mensheid verliest het van de aliens in alternatieve tijdlijn

Geschreven door Gijs Scheltens op
XCOM-ontwikkelaar Firaxis heeft nieuwe details onthuld van XCOM 2. De game speelt zich af in een alternatieve geschiedenis waar de mensheid de buitenaardse invasie niet heeft weten te weerstaan en de XCOM bestaat uit een groep geharde rebellen. De ontwikkelaar onthult de details in een interview met IGN.

Creative director Jake Solomon vertelt: "Toen de aliens hun invasie begonnen, vielen er veel doden onder de XCOM, en overheden wereldwijd vielen in het niet bij de populariteit van overgave."

Nieuwe heersers
Solomon zegt dat de aarde in deze alternatieve tijdlijn overgenomen door de aliens, die de planeet besturen vanuit reusachtige steden. XCOM is in 2035 een ondergrondse guerillabeweging die de aliens proberen te verslaan.

De rollen omgedraaid
Waar de aliens in XCOM: Enemy Unknown vaak verborgen zaten, moet de XCOM dit keer eenzelfde tactiek gebruiken. De rebellen hebben niet de futuristische technologie uit Enemy Unknown en zullen dus gebruik moeten maken van guerillatactieken.

De XCOM hebben ook andere klasses dan in de vorige game: de Sharpshooter vervangt de Sniper en kan nu het pistool nu ook als hoofdwapen gebruiken.  De Ranger gebruikt net als de Assault wapens voor dichtbij zoals shotguns, maar heeft ook een machete. De Specialist vervangt de Support, en heeft een drone om vijanden te verlammen en teamgenoten een boost te geven. De Grenadier kan net als de Heavy explosieven gebruiken. Details over een vijfde klasse houdt Firax nog voor zich.

Ook gebruikt Firaxis  willekeurig gegenereerde maps voor XCOM 2. Uit een grote verzameling componenten zoals gebouwen, wegen en verschillende terreinsoorten genereert de game een unieke map.

Firaxis onthulde XCOM 2 maandag met een trailer. De game wordt een pc-exclusive en verschijnt in november.

Bron: IGN

Dit artikel delen:

Lees meer

Steam introduceert niet-goed-geld-terug-garantie Update: Bethesda lanceert teasersite voor Fallout
3

Reacties op: Firaxis onthult details XCOM 2

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  vladimirr

  • 2 juni 2015 23:18
  insta buy

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  ShadowX

  • 2 juni 2015 23:29
  Niks voor mij deze game.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Koeno546

  • 3 juni 2015 10:08
  Ik ben benieuwd of je ook tegen mensen moeten vechten met krachten want dat was volgens mij de bedoeling van de aliens in Xcom. Om mensen net zoals hun te maken.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.