Financiële resultaten Activision Blizzard beter dan verwacht | Gamer.nl

Financiële resultaten Activision Blizzard beter dan verwacht | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Activision Blizzard draaide in het derde kwartaal, dat op 30 september eindigde, een netto omzet van ongeveer 523 miljoen euro. Het bedrijf verwachtte eerder ongeveer 421 miljoen euro aan omzet te draaien. De uitgever meldt dat dit te danken is aan het succes van World of Warcraft en StarCraft 2: Wings of Liberty.

De omzet van 523 miljoen euro en winst van 35,8 miljoen euro liggen hoger dan die van dezelfde periode vorig jaar, waarin Activision Blizzard een omzet van ongeveer 493,5 miljoen euro en een winst van ongeveer 10,5 miljoen euro wist te boeken.

In het vierde kwartaal brengt Activision Blizzard onder andere Call of Duty: Black Ops en World of Warcraft: Cataclysm uit. Activision Blizzard CEO Bobby Kotick denk dat het fiscale jaar 2010 “het meest winstgevende jaar in de geschiedenis van het bedrijf wordt”.
 
 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou