Finalisten van 2012 Independent Games Festival bekend | Gamer.nl

Finalisten van 2012 Independent Games Festival bekend | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Dear Esther wordt omschreven als een 'first-person ghost-story' en wordt ontwikkeld door thechineseroom. De game speelt zich af op een eiland waar de speler op verkenning moet gaan om zowel zijn eigen identiteit als die van het mysterieuze eiland te achterhalen. De game is genomineerd in de categorieën Excellence in Visual Art en Excellence in Audio. ook komt de game in aanmerking voor de Nuevo Award en de Seumas McNally Grand Prize.

Spelunky is een platformer in de stijl van een arcadegame en wordt ontwikkeld door Mo mouth. In de game is het de bedoeling dat spelers zich een weg door levels banen die willekeurig gegenereerd worden. De game is genomineerd in de categorieën Technical Excellence, Excellence in Design en de Seumas McNally Grand Prize.

Nederlandse ontwikkelaars

Ook het Nederlandse Vlambeer is genomineerd voor een award. De ontwikkelaar valt met de game Ridiculous Fishing in de categorie Best Mobile Game. Daarnaast is de game Fingle van game Oven Studios genomineerd voor de Nuevo Award. Joost van Dongen is niet genomineerd, maar wordt wel 'eervol vermeld' in de categorie Excellence in Visual Design voor zijn game Proun. De volledige lijst met nominaties is op de officiële website van het festival te zien.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou