De ontwikkeling van Final Fantasy Versus XIII ligt even stil en alle aandacht is nu gericht op Final Fantasy XIII. Dat meldde de man achter Versus XIII, Tetsuya Nomura, in een interview in het meest recente nummer van Famitsu.

Het is de bedoeling dat het dertiende deel van Final Fantasy uit drie games gaat bestaan, waarvan Versus de tweede zou moeten zijn. De derde is vooralsnog onaangekondigd. De 'normale' Final Fantasy XIII moet echter als eerste uitkomen, dus geniet die game op dit moment van de hoogste prioriteit.

Eigenlijk is het een logische gang van zaken. Desalniettemin is het goed om te horen dat men nog steeds druk bezig is aan één van de mogelijke paradepaardjes van de PlayStation 3. Overigens wordt er wel nog steeds druk gewerkt aan illustraties voor Versus en is het verhaal van die game zo goed als af. We hopen eerst Final Fantasy XIII ergens in 2009 te ontvangen. Geruchten dat de game dit jaar nog in de winkels zou liggen, worden met het kleiner worden van de scheurkalender aan de muur steeds ongeloofwaardiger.

Een schitterend ogende screenshot van Final Fantasy Versus XIII