Final Fantasy-producent ziet 5G en streaming als bedreiging voor consoles

Final Fantasy-producent ziet 5G en streaming als bedreiging voor consoles

Final Fantasy-producent Naoki Yoshida denkt dat de toename van 5G-netwerken er voor gaat zorgen dat consoles minder populair worden.

Dat meldt hij in een artikel van de Financial Times. Yoshida zou hebben gezegd dat de verbeterde internetsnelheden "een voorbode zijn van de teloorgang van de spelcomputer". 

Hij vervolgt: "Zodra 5G de globale standaard wordt, komt er zeker een tijd dat we beelden naar elk willekeurig apparaat kunnen sturen. Spelers kunnen een game-ervaring van hoge kwaliteit op elk apparaat ervaren, zonder dat daar gamehardware of een tv-scherm voor nodig is. We gaan die kant op en ik denk niet dat het coronavirus dit vertraagt."

Yoshida meent dat games spelen op een console een tijdsinvestering vereist. "Je moet voor de televisie zitten, de power-knop indrukken en wachten tot de machine is opgestart, dus het was tijdrovende entertainment. Terwijl we thuis zaten, waren er wel meer mogelijkheden om de console aan te zetten."

Cloud gaming wordt steeds populairder, met Google's Stadia, Amazons Luna en Microsofts cloud gaming - voorheen genaamd xCloud. Ondanks dat verkopen spelcomputers nog altijd in een razend tempo. De eind vorig jaar gelanceerde PlayStation 5 en Xbox Series X zijn meestal uitverkocht en ook de inmiddels vier jaar oude Nintendo Switch is niet aan te slepen.

Google Stadia

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik ben nog niet gevaccineerd, dus ik heb nog geen G5 in huis

0

Lekker - belangrijk. Consoles zijn niet meer dan extra computers die je in huis moet halen en ruimte moet geven in de kast om je games te kunnen spelen. Zolang je een controller in je knuisten hebt en het op je TV geprojecteerd wordt dan maakt het echt geen biet uit welk stuk hardware dat allemaal aanstuurt. Het gaat om de games. Ja ik heb fijne herinneringen aan de oude NES, SNES en Megadrive en en ook de PS2 bestempelde ik nog als een "vriend", maar alles wat daarna kwam dat is een koud stuk ijzer en niet een ervaring op zichzelf. Een PC in een andere vorm. Ik vergelijk het met personal computers uit de jaren 80 en 90. Als je een MSX of een Commodore Amiga had dan had je een bepaald gevoel bij de machine zelf - het was een vriend. Het deed oprecht pijn om afscheid te moeten nemen van de machines die stuk voor stuk uniek waren. En toen kwam de PC... gestandaardiseerde wegwerp hardware. Ik was juist blij als we weer aan een nieuwe konden elke 2-3 jaar. PS3, XBOX en alles wat erna kwam? Wegwerp consoles. Gaan snel kapot, moeilijker te repareren, vaak gebonden aan internet services die niet meer bestaan... ik zou het niet eens willen om de oudere iteraties nu nog in huis te halen. Geef me dan maar de heruitgaves van de software.

0
test

@gimbal2 Maar het maakt wel degelijk uit welke controller je in je handen hebt.... Ik heb een grote affiniteit met mijn switch terwijl de prestaties minder zijn. Dus alles wat je zegt... Kan ik niks mee. Ik ben ook tegen digitale games, ik zie het als toevoeging maar ik wil ze bezitten fysiek in de kast. Zie de discussie die ontstond toen PS de vita en PS3 ondersteuning eruit wilde gooien. Ik denk dat jij eerder een persoonlijke ontwikkeling hebt doorgaan waar je dus niet meer aan materiele voorwerpen zoals consoles hecht en de waarde in tegenstelling van vroeger niet meer ziet. Je voldoet perfect aan het patroon wat aangeleerd wordt, je geeft al aan consoles zijn geen duurkoop maar meer gedreven om je nieuwe aparaten te laten kopen. De hele markt gaat hierin op. Dat komt achter een achterhaald economisch idee, dat als mensen geld blijven spenderen het goed blijft gaan met de economie. Dat is... Als je maar blijft kopen. Zo te horen blijf jij dat wel, prima ieder zijn ding het is jou geld. Echter wat doe je zonder internet dan? Ik ben vaak in situaties dat ik geen internet wil. Ik speel voornamelijk single player en heb een hekel aan internet verbinding. 5G troep mag je ook houden die zooi, afhankelijkheid van een Chinese overheid om het te leveren is alles behalve een goed idee, nog maar te zwijgen dat de ontwikkeling uit een militair complex komt. Uit ervaring spreek ik dat dingen uit een militair complex niet zijn voor het welzijn van de mens maar met een doel ontwikkeld. Daarmee schiet ik 5g niet gelijk af, maar te vroeg voor massa implementatie. In een later stadium misschien als we ook alternatieven hebben waar de Chinezen geen monopoly op hebben. Ik heb gezien wat de digitalisering met PC gaming heeft gedaan.... Tenvens ben ik trotse bezitter van iedere console behalve de nieuwe XBOX en de WII U. Deze zou ik voor geen goud willen afstaan en zie ze zeker niet als rommel in de kast. Ik vraag me echt af ben je niet gewoon een casual gamer? Niks mis mee, maar dan val je duidelijk in een andere categorie dan mijzelf. Ik zal altijd de fysieke markt steunen en daar zelfs meer voor willen betalen, digitale versies zijn woeker aangezien die vaak duurder zijn dan de fysieke versie. Je werkt op deze manier een monopoly in de hand van grote bedrijven zoals alles op het moment gaat. Jou impuls aankopen en gedrag jagen de problemen aan de begint circa 2005 zijn ontstaan en die nu op het punt staan om te exploderen. Claus heeft een mooi bericht voor jouw.... You will own nothing and you will be happy.

0

Aanbevolen voor jou