Nieuws
Final Fantasy 7

Final Fantasy 7-remake lanceert in maart 2020

Concert wordt slecht ontvangen

Geschreven door Ralph van Dodewaard op
De Final Fantasy 7-remake van Square Enix verschijnt 3 maart 2020. Het concert van het spel, waar de releasedatum werd bekendgemaakt, werd slecht ontvangen door fans.

Vannacht vond het Final Fantasy 7-concert, genaamd A Symphonic Reunion, plaats vanaf E3. Tijdens het concert werd een nieuwe trailer uitgebracht van de remake van Final Fantasy 7, waarin werd onthuld dat het spel 3 maart 2020 wereldwijd wordt uitgebracht voor de PlayStation 4.

Het concert van Final Fantasy 7, waar de releasedatum van het spel werd bekendgemaakt, werd slecht ontvangen op E3. Meerdere fans uitten hun teleurstelling op Twitter en zeiden onder andere dat een groot gedeelte van de muziek digitaal werd afgespeeld, terwijl het orkest in stilte zat. Eerder werd al gewaarschuwd dat de producent van het orkest, Wild Faery, zou bekendstaan om haar slechte communicatie, het negeren van haar klanten en het te laat leveren van tickets.

De Final Fantasy 7-remake werd tijdens de E3 in 2015 aangekondigd, maar sindsdien is Square Enix lange tijd stil geweest over de ontwikkeling van het spel. In mei bevestigde Square Enix wel dat de remake nog altijd bestaat uit meerdere delen.

Waarschijnlijk krijgen we meer nieuws over de remake van Final Fantasy 7 te horen tijdens de E3-persconferentie van Square Enix, welke begint in de nacht van maandag 10 juni op dinsdag 11 juni om 03:00 uur Nederlandse tijd. Bekijk ook in ons overzicht van alle E3-persconferenties wanneer de presentaties van andere uitgevers plaatsvinden.

Dit artikel delen:

Lees meer

E3-samenvatting: Vijf nieuwe games tijdens bizarre Devolver Digital-presentatie Hoe Microsoft de E3 domineerde - Gamer.nl Podcast #230
2

Reacties op: Final Fantasy 7-remake lanceert in maart 2020

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  coola

  • 10 juni 2019 11:27
  Jammer dat het concert fucked up is.

  Maar eh van af 3 maart 2020 gaat mijn leven niet meer het zelfde zijn.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Nuage

  • 10 juni 2019 15:31
  @coola Het is mijn favoriete game ooit, maar het zal nooit dezelfde impact hebben als toen..omdat je toch de hoofdlijnen van het verhaal al kent. Ergens zou ik dan ook graag zien dat je flink kan afwijken. Stel je voor dat je bijvoorbeeld kunt beïnvloeden wie er sterft op dat ene moment..

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.