Final Fantasy 7-remake bestaat uit meerdere volledige games | Gamer.nl

Final Fantasy 7-remake bestaat uit meerdere volledige games | Gamer.nl

Final Fantasy 7-producer Yoshinori Kitase heeft bevestigd dat de Final Fantasy 7-remake als meerdere, volledige games wordt uitgegeven. Kitase bevestigt dit in een interview met Game Informer. Het team achter de game gebruikt Final Fantasy 13 als voorbeeld. Hiervan verschenen drie titels met dezelfde insteek: Final Fantasy XIII, Final Fantasy XIII-2 en Lightning Returns: Final Fantasy XIII. 

Kitase geeft aan dat elk deel dat van de remake wordt uitgegeven, een volledige game wordt. “In Final Fantasy 13 vertelde elk deel het verhaal vanuit een ander perspectief”, zegt Kitase. “Binnen de Final Fantasy 7-remake hebben we al een bestaand verhaal. Het zou daarom niet logisch zijn als dat geen onderdeel is van de multi-serie. Als we kijken naar elk deel, moeten deze delen elk dezelfde grootte hebben als één Final Fantasy 13-deel.”

Daarnaast zegt Kitase dat hij en Tetsuya Nomura manieren proberen te bedenken om de remake te moderniseren. “Nomura en ikzelf werken aan de remake, maar we hebben ook aan het origineel gewerkt. Wij hebben de game gemaakt, dus in dat opzicht vinden wij niet dat dingen niet kunnen worden aangepast. Dat betekent overigens niet dat we ineens alles gaan veranderen!”

Meer details over een releasedatum voor de Final Fantasy-remake worden niet bekendgemaakt. De remake werd vorig jaar aangekondigd. Destijds werd aangekondigd dat het spel episodisch zou worden. 

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou