Final Fantasy 4-remake verschijnt ineens op Steam | Gamer.nl

Final Fantasy 4-remake verschijnt ineens op Steam | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Zowel Valve als uitgever Square Enix heeft niets bekend gemaakt over de release van het spel. Het lijkt een remake te zijn van de DS-uitgave uit 2008, en kost 14,49 euro. Enkele vernieuwingen in de pc-versie: controllerondersteuning, achievements en een nieuwe manier om dungeons in kaart te brengen.

Final Fantasy 4 kwam oorspronkelijk uit voor het Super Nintendo Entertainment System (SNES) in 1991. Het spel kreeg daarna ports op de PlayStation, GameBoy Advance, en later ook versies op de PlayStation Portable en Nintendo DS. Eerder verscheen Final Fantasy 3 ook al op Steam. Square Enix zegt "erg geïntere eerd" te zijn om meer Final Fantasy-games naar Steam te brengen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou