Final Fantasy 15 wordt geen trilogie | Gamer.nl

Final Fantasy 15 wordt geen trilogie | Gamer.nl

Final Fantasy 15 krijgt als het aan ontwikkelaarHajime Tabata ligt geen vervolgen, in tegenstelling tot Final Fantasy 13, dat uit een trilogie bestond.

"Om de vraag te beantwoorden of we nog meer games met (hoofdpersonage) Noctis willen maken na Final Fantasy 15, kan ik zeggen dat we daar geen plannen voor hebben", aldus Tabata. "Op zakelijk gebied wordt daar mi chien om gevraagd, maar vanuit mijn perspectief wachten veel mensen al heel lang op deze game en willen we dat ze er zo lang mogelijk van genieten."


Final Fantasy 13 op PlayStation 3 en Xbox 360 kreeg twee vervolgen, maar deze situatie lijkt zich dus niet voor te gaan doen met het vijftiende deel, tenzij uitgever Square Enix daar om vraagt.

Dat wil niet zeggen dat het werk dat in Final Fantasy 15 zit, na de release van de game eind dit jaar voor niets was: "We willen de technologische fundering die we hebben opgebouwd gebruiken om iets compleet nieuws te maken met die basis. We gaan er iets nieuws mee doen."

Wat wel duidelijk is, is dat Final Fantasy 15 na release meer content blijft krijgen, omdat er een season pa voor is. Hier komen nieuwe episodes voor uit met andere speelbare personages. Ook komt er een uitbreiding die "een compleet nieuwe manier van spelen" toevoegt.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou