Nieuws
Final Fantasy 15

Final Fantasy 15 wordt geen trilogie

Geen situatie net als met Final Fantasy 13

Geschreven door Michel Musters op

Final Fantasy 15 krijgt als het aan ontwikkelaarHajime Tabata ligt geen vervolgen, in tegenstelling tot Final Fantasy 13, dat uit een trilogie bestond.

"Om de vraag te beantwoorden of we nog meer games met (hoofdpersonage) Noctis willen maken na Final Fantasy 15, kan ik zeggen dat we daar geen plannen voor hebben", aldus Tabata. "Op zakelijk gebied wordt daar misschien om gevraagd, maar vanuit mijn perspectief wachten veel mensen al heel lang op deze game en willen we dat ze er zo lang mogelijk van genieten."


Final Fantasy 13 op PlayStation 3 en Xbox 360 kreeg twee vervolgen, maar deze situatie lijkt zich dus niet voor te gaan doen met het vijftiende deel, tenzij uitgever Square Enix daar om vraagt.

Dat wil niet zeggen dat het werk dat in Final Fantasy 15 zit, na de release van de game eind dit jaar voor niets was: "We willen de technologische fundering die we hebben opgebouwd gebruiken om iets compleet nieuws te maken met die basis. We gaan er iets nieuws mee doen."

Wat wel duidelijk is, is dat Final Fantasy 15 na release meer content blijft krijgen, omdat er een season pass voor is. Hier komen nieuwe episodes voor uit met andere speelbare personages. Ook komt er een uitbreiding die "een compleet nieuwe manier van spelen" toevoegt.

Bron: Gamespot

Dit artikel delen:

Lees meer

Ontwikkeling consoleversie nieuwe Warhammer tijdelijk gestopt Geen nieuwe Burnout-games in de planning
2

Reacties op: Final Fantasy 15 wordt geen trilogie

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  KipHunter

  • 21 augustus 2016 21:55
  Ik denk eerder dat ze dit zeggen omdat er mss nogal wat mensen waren die een probleem hadden met FF13. Zo goed was ie nou ook weer niet (toch?). Het hielp ook niet dat ze ermee doorgingen middels een vervolg met 13-2 die volgens mij ook mediocre werd ontvangen. En dan hadden ze vervolgens het gore lef om doodleuk met nóg een game te komen waar niemand op zat te wachten, Lightning returns.

  Ondertussen werd FFIV, eerder bekend als Versus 13 nota bene, constant uitgesteld vanwege FF13 en skipte uiteindelijk zelfs een hele gen, de game zou volgens mij eerst ook op Ps3 uitkomen. De game heeft wss hierdoor uiteindelijk 10(!) jaar in development hell gezeten wanneer ie eindelijk in november uitkomt. Dat is 4 jaar langer dan FF12, die er 6 jaar over deed.

  Square is gewoon niet meer de dev die ze ooit waren. Ze hadden nooit met Enix moeten fuseren, waar is dat nou uiteindelijk goed voor geweest?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • zuipbeschuit

  • 22 augustus 2016 13:50
  @KipHunter

  Met deel 13 hebben ze een wanhopige poging gedaan om ook de westerse samenleving binnen te trekken, echter vond ik het spel zo slecht nog niet. En de delen erna heb ik niet gespeeld, dus hierover kan ik niet oordelen. Als je kijkt naar deel 10, overstijgt het tocht ect X-2.

  Ik denk dat Square nu met deze game een basis hebben voor de next-gen qua engine, ofwel hopelijk zullen de VII-remake en eventueel deel XVI snel (5 jaar) volgen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.