Nieuws
Final Fantasy 15

Final Fantasy 15-producent weg bij Square Enix, veel dlc geannuleerd

Maar ook nieuwe content voor de game aangekondigd

Geschreven door Michel Musters op
Hajima Tabata, de regisseur van Final Fantasy 15, is weg bij Square Enix. Daardoor is ook diverse downloadbare content voor de game geannuleerd.

Dit werd bekendgemaakt tijdens een speciale livestream rondom Final Fantasy 15. Tabata gaat zijn eigen bedrijf starten. Hij is sinds eind oktober niet meer werkzaam bij Square Enix.

Square Enix was van plan om in de lente van 2019 vier uitbreidingen voor Final Fantasy 15 uit te brengen, die draaiden om Noctis, Aranea, Lunafreya en Ardyn. Al deze uitbreidingen, op Ardyn na, zijn nu geannuleerd.

Verder brengt Square Enix op 12 december de stand-alone uitbreiding Final Fantasy 15 Multiplayer: Comrades uit voor PlayStation 4 en Xbox One. Vanaf dat moment is de gamemodus niet meer speelbaar in FF15, maar alleen via de uitbreiding. Hierin zitten tien nieuwe bazen, kostuums en wapens.

Tot slot komt er op 12 december een nieuwe quest naar Final Fantasy 15 die gebaseerd is op Final Fantasy 14. De quest heet Adventurer from Another World. Hierin kunnen Noctis en zijn vrienden het opnemen tegen een baas van FF14 genaamd Garuda.

Hieronder zijn trailers van uitbreidingen Ardyn en Comrades te zien, alsmede de cross-over van Final Fantasy 14 en 15 en tot slot de complete livestream.

Dit artikel delen:

Lees meer

Red Dead Redemption 2 inmiddels 17 miljoen keer verscheept Red Dead Redemption 2-spelers belagen echte O'Driscoll op sociale media
3

Reacties op: Final Fantasy 15-producent weg bij Square Enix, veel dlc geannuleerd

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Ksmai

  • 8 november 2018 08:53
  Wat een dick move om de multiplayer uit de originele game onspeelbaar te maken en mensen te dwingen de dlc te kopen als je zich vermaakten hiermee. Ik snap dat square geld wil verdienen op een 2 jaar oude game, maar dit is gewoon iets wegnemen waar mensen al voor hebben betaald.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • sebas001

  • 8 november 2018 12:12
  @Ksmai Als je comrades al had voordat de standalone versie uitkomt dan is deze gratis.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Ksmai

  • 9 november 2018 08:20
  @sebas001 Aaah okee. Bedankt voor de opheldering

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.