Naoki Yoshida van Final Fantasy 14 over volgende generatie consoles

Naoki Yoshida van Final Fantasy 14 over volgende generatie consoles

In een href="https://www.eurogamer.net/articles/2019-12-10-final-fantasy-14s-naoki-yoshida-on-the-next-generation-and-the-challenges-of-future-proofing-mmos" rel="noopener noreferrer" target="_blank"><b>interview tussen EuroGamer en Naoki Yoshida</b></a> gaat de producent van Final Fantasy 14 in op de toekomst van MMO’s en de nieuwe generatie consoles.

Yoshida stelt dat er eigenlijk nog geen officiële aankondigingen gedaan kunnen worden, omdat het daarvoor nog te vroeg is. Wel meldt hij dat het hun hoogste prioriteit blijft om ervoor te zorgen dat Final Fantasy 14 te spelen is op alle consoles, dus ook de nieuwe generatie Xbox-console(s) van Microsoft. Een verschil in het beleid van voorwaarden van beide bedrijven schijnt opgelost te zijn. “Wij denken dat het pad vrij is,” aldus Yoshida.

Ook vertelt hij wat er geleerd is tijdens het overstappen van de PS3 naar de PS4 en hoe dat de overstap naar de volgende generatie beïnvloedt. "Het is niet zo moeilijk als mensen denken", stelt Yoshida. Het lastigste volgens hem, zeker met betrekking tot Final Fantasy 14, is om ervoor te zorgen dat de games op zo veel mogelijk consoles speelbaar is, dus ook op consoles met lagere specs.

Hoewel er dus nog geen officiële aankondiging is, kan gesteld worden dat de ontwikkelaar speelt met het idee om Final Fantasy 14 ook de volgende generatie consoles uit te brengen. "Als PS5 uit is, zullen we onze game updaten met belangrijke patch-updates en dan zullen we geleidelijk de functie vrijgeven die door de PS5 wordt ondersteund", stelt het bedrijf in een statement.

Lees hier het volledige interview.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ze gaan gewoon hetzelfde doen als bij de vorige overgang. Toen de game van ps3 naar ps4 ging heeft ie een poos op beide systemen gedraaid, maar sinds de vorige uitbereiding (stormblood) werd ps3 niet meer ondersteund. Dit is ook duidelijk te zien in de nieuwe gebieden die echt merkbaar mooier zijn dan de oude gebieden.

0

Aanbevolen voor jou