Nieuws
Final Fantasy 14: Endwalker

Final Fantasy 14 vanaf 25 januari weer te koop

Grootse plannen voor serveruitbreiding

Geschreven door Jacco Peek op
Final Fantasy 14 is vanaf 25 januari weer beschikbaar voor verkoop. Dat kondigt regisseur Naoki Yoshida aan in een blogpost.

Eind 2021 werd de game tijdelijk uit de verkoop gehaald wegens overvolle servers. Wegens de populariteit kampte de game met lange wachttijden op zowel console als pc. Yoshida geeft wel aan dat de beslissing altijd nog kan worden teruggedraaid indien de drukte aanhoudt.

Ook werkt het ontwikkelteam momenteel aan een uitbreiding van de servercapaciteit, dat tot naar schatting 2023 zal duren. Zo worden er op 25 januari vijf nieuwe werelden in de datacenters van Oceanië toegevoegd, waar spelers kosteloos naartoe kunnen reizen. De dag daarna kunnen alle spelers ervoor kiezen naar een andere wereld af te reizen.

Ook worden de serverparken in Japan, Noord-Amerika en Europa uitgebreid. De Europese uitbreiding begint met vier nieuwe werelden in juli 2022, en een verdere uitbreiding in de zomer van 2023.

Tot slot kondigt de regisseur aan volgende maand meer te delen over nieuwe content voor Final Fantasy 14.

Dit artikel delen:

Lees meer

Respawn Entertainment werkt mogelijk aan een nieuwe first-person shooter Gerucht: Nintendo brengt dit jaar nieuwe Fire Emblem uit
0

Reacties op: Final Fantasy 14 vanaf 25 januari weer te koop

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.