Fils-Aime: Xbox 360 doet het slecht in Europa | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

Ogenschijnlijk thuishorend in de categorie 'concurrentje pesten' heeft Nintendo knuffelbeer en baas Reggie Fils-Aime in een interview tu en neus en lippen door gezegd dat de Xbox 360 het eigenlijk niet zo goed doet in Europa. Groot Brittannië uitgezonderd. Dit in tegenstelling tot Amerika, waar de console het wel goed doet. Ook zegt hij dat de Wii het in alle territoria volgens verwachting goed doet. Over de PS3 heeft hij weinig te zeggen, omdat deze nog niet in onze regio is uitgekomen.

Wel zegt hij dat de enige reden waarom de PSP de Nintendo DS heeft ingehaald is, dat men de productie van de handheld niet kan bijbenen. Met andere woorden, als de productie aan de vraag zou kunnen voldoen, zouden er veel meer DS-en worden verkocht. Hetzelfde geldt voor de Wii, zegt hij. De vraag is veel te groot om aan te voldoen.

Intere ant is de uitspraak dat "niet-traditionele ontwikkelaars pas de besli ing hebben genomen om voor de Wii te gaan, nadat ze vanaf de zijlijn hebben gekeken naar de reactie op de console." Hiermee zegt hij dat veel ontwikkelaars eigenlijk pas laat zijn begonnen met het ontwikkelen voor de Wii. Dit in tegenstelling tot grotere ontwikkelaars. Een grote "resource shift" is momenteel gaande. Als we op zijn woorden moeten afgaan, kunnen we binnen niet al te lange tijd een grote toename aan Wii games verwachten.

Hier is het hele interview te lezen.Update: In reactie op de eerdere claims die Reggie “The Reginator” Fils-Aime liet Microsoft weten heel erg tevreden te zijn over hoe de Xbox 360 het doet in Europa.

"We gaan geen getallen per land loslaten, maar we liggen mooi op koers om ons doel van 12 miljoen verkochte consoles wereldwijd te behalen tegen het einde van mei 2007. We hebben meer dan 10.4 miljoen consoles verkocht per december 2006 en we hebben een wereldwijde Xbox Live Community van meer dan 6 miljoen mensen opgebouwd.”

“Europese gamers vinden de Xbox 360 geweldig en we kijken er dan ook naar uit om next-generation ervaringen van Halo 3, Forza 2 en Ma Effect naar ons platform te brengen in de aankomende maanden,” aldus Microsoft.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou