Voor RPG fanaten is er dit en volgend jaar nog een hele hoop te doen op de PS2. Zoveel werd wel duidelijk met de games die RPG gigant Square-Enix allemaal nog klaar heeft staan. Op praktisch elke grote franchise in hun gelederen, komt een vervolg. Dirge of Cerberus is een actiegame met RPG elementen die zich afspeelt in het universum van Final Fantasy VII. Je speelt hierin als Vincent Valentine. Dragon Quest VIII is het eerste driedimensionale deel in deze langlopende serie die immens populair in Japan is en nu na lange tijd ook weer terugkeert naar de westerse markt.

Final Fantasy XII belooft een hoop radicale veranderingen ten opzichte van vorige delen. Zo is het battlesysteem compleet herzien. Een overgang naar een apart gevechtscherm is er niet langer bij en alles gebeurt gewoon in real-time, hoewel de tactiek behouden blijft. Kingdom Hearts II is vanzelfsprekend de opvolger van de twee jaar geleden verschenen, positief ontvangen RPG die de universa van Disney en Square-Enix op boeiende wijze combineert. Radiata Stories is de nieuwe game van Tri-Ace die eerder al verantwoordelijk waren voor Valkyrie Profile en de Star Ocean reeks. Romancing SaGa tenslotte is een remake van de in 1992 verschenen SNES klassieker.

Naast deze PS2 games, heeft Square-Enix ook nog een Xbox 360 titel op de E3 uit de doeken gedaan. Het gaat hier om Final Fantasy XI. Om het spel goed uit de verf te laten komen op de next-gen console, heeft Square-Enix de graphics flink opgeschroefd, wat ook duidelijk te zien is in de filmpjes. Dirge of Cerberus: Final Fantasy VII Dragon Quest VIII Final Fantasy XII Kingdom Hearts II Radiata Stories Romancing SaGa Filmpjes: Final Fantasy XI (Xbox 360) Final Fantasy XII Kingdom Hearts II