De Tokyo Game Show biedt ons een aantal prachtige filmpjes van de volgende generatie consoles, maar zo nu en dan zitten er ook filmpjes tussen die juist laten zien waartoe de huidige generatie nog steeds in staat is. De trailer van Ryu no Gotoku, de nieuwe actie-adventure van Toshihiro Nagoshi (Super Monkey Ball, F-Zero GX), is er zo een.

Ryu no Gotoku laat je vrij rondlopen door het entertainment-district van Kamurochou dat zo realistisch mogelijk nagebootst is. Interactie met NPC's speelt een grote rol, maar er zal ook een hoop gevochten moeten worden. Zo kun je slaan, schoppen en tegenstanders beet pakken. De hoofdrol is weggelegd voor Kazuma Kiryu, een enorm sterke yakuza wie terugkeert in de Japanse stad Kamurochou waar hij een tijd geleden zijn baas omgebracht heeft. Dat hem geen warm onthaal te wachten staat, merk je al snel.

In het filmpje zien we onder andere hoe de donkere en regenachtige sfeer van de stad in het spel uitstekend naar voren komt. De gesproken tekst in het filmpje is wel in het Japans, maar dat mag de pret niet drukken. Downloaden doe je hier.