Filmregisseur James Cameron heeft Ubisoft gekozen om een game te maken van zijn nieuwste film Avatar. "Ik heb vertrouwen in hun passie dat ze iets buitenzintuigelijks gaan maken", aldus Cameron. Verwacht  niet zomaar een volgende filmgame, want de regisseur geeft Ubisoft volledige vrijheid in hun doen en laten.

De film moet niet worden verward met de anime-serie Avatar: The Last Airbender, want Cameron's Avatar gaat over een ex-marinier die in contact komt met buitenaards leven op een andere planeet. Als een Avatar, een mens in een buitenaards lichaam, moet hij kiezen tussen twee werelden. Kiest hij voor zichzelf, of voor de autochtone bevolking?

Voor de film is WETA Digital ingeschakeld voor de digitale effecten. WETA heeft eerder al werk gedaan voor onder andere Lord of the Rings en King Kong. Of het bedrijf zich ook bezig gaat houden met de graphics van het spel is niet bekend.

De laatste film die James Cameron geregisseerd heeft was Titanic uit 1997. Andere films op zijn naam zijn Aliens, The Abyss, True Lies, The Terminator en Terminator 2: Judgement Day.

De film en game worden in mei 2009 pas verwacht.